YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Hilton Otel İnşaatı Ne Olacak?

Çanakkale’de Atatürk Caddesi Yeni Vali Konağı yanındaki alanda yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan ve uzun süreden buyana da çalışmalara ara verilen Hilton Otel inşaatındaki belirsizlik sürüyor.

26 Eylül 2020 tarihinde eklendi

Parktec Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yaklaşık 4 yıl önce inşaatına başlanan ve 29 Ekim 2018 tarihinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanan Hilton Otel’inin inşaatındaki çalışmalara kullanılan özel malzemelerin yurtdışından gelmesi sırasında yaşanan zaman kaybı sebebiyle bir süre ara verilmiş; ardından sorunun çözülmesi ile yeniden çalışmalara başlanmıştı. Ancak bu çalışmalarda kısa sürmüş ve ekonomik kriz sebebiyle inşaatı yapan firmanın sıkıntıya düşmesi sonucu çalışmalara 2 yıl ara verilmişti. 2 yıldan buyana bir çalışma yapılmayan “Double Tree by Hilton Çanakkale Oteli”nin inşaatın devam etmesinin şuan mümkün olmadığı iddia edilirken; otelin bu haliyle satılığa çıkarılmak istendiği ve satış fiyatının da yaklaşık 50-60 milyon TL olduğu iddia edildi.

Çanakkale’de Yeni Vali Konağı yanında deniz manzaralı  “Double Tree by Hilton Çanakkale Oteli” 15.000 metrekarelik alan üzerine inşa edilirken; otelin 151 oda, konferans ve toplantı odaları, 3 adet restoranı ve Spa Merkezi ile birlikte 5 yıldızlı olması planlanıyordu.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

32.280 kez okundu