YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Homeros Bilim, Kültür, Sanat Ödülü” Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın

Çanakkale’de bu yıl 54.’sü düzenlenen Troia Festivali’nde geleneksel hale gelen “Homeros Bilim, Kültür, Sanat Ödülü” bu yıl Troia kazılarının başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Rüstem Aslan’a verildi.

08 Ağustos 2017 tarihinde eklendi

Troia Antik Kenti’nde düzenlenen 54. Uluslararası Troia Festivali’nin açılışında bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 2002 yılından buyana verilen Homeros Bilim, Kültür, Sanat Ödülü’nü bu yıl Troia kazılarının başkanlığı görevini yürüten Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Rüstem Aslan’a verildiğini belirterek, “Özgürlük ve barışla bezenen festivalimiz 54. yaşında. Bu değerleri yüce sayanlara, ulusal ve uluslararası düzeyde çaba sunanlara  2002 yılından beri çok prestijli bir ödül olan Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü’nü sunuyoruz. Geçen zaman içinde Christa Wolf’dan Yaşar Kemal’e, Yıldız Kenter’den  Nuri Bilge ceylan’a, Kardeş Türküler’den kardeşçe yaşayan bu Kentin Çocuklarına çok önemli kişiler bu ödülün sahibi oldu. Ne mutluyuz ki bu büyük ve anlamlı ödül bu yıl, 2018 Troia Yılının arifesinde biraz önce andığımız Manfred Osman Korfmann’ın öğrencisine veriliyor. Ne ilginçtir ki kendisi 30 yıl önce Korfman’la tanışmıştı. Bundan 30 yıl önce Troia’yla kucaklaşmıştı. Ve Troia’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. Yılına hazırlanırken bu özel ödülü alıyor. Homeros Ödülü’nün bu yılki sahibi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi, Troia Kazı Başkanı Sayın Prof. Dr. Rüstem Aslan’ı tebrik ediyor, ödülü nedeniyle huzurlarınızda kutluyor, Çanakkale halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kazılarda çalışmak için bir üniversite öğrencisi olarak adım attığı Troia’da birazdan ödülünü sunacağız. Rüstem Aslan; Troia için, Troia’nın Dünya Kültür Mirası listesine girmesi için muhteşem bir gayret gösterdi.  Aşkla özdeş Troia’da, Troia’ya aşık oldu. Savaşla anılan Troia’da, Troia için adeta savaş verdi. 30 yıldır Troia’da yaşayan ve adeta Troia’yla yaşayan oldu. Bu vesileyle Çanakkale adına, Troia adına, Troialılar adına, kendisine emekleri için şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca bilmenizi isterim ki birazdan takdim edeceğimiz ödül özel bir eser olup, bu ödülü tasarlayan ve üreten Heykel sanatçımız Cem Sağbil’e de huzurlarınızda içtenlikle teşekkür ederim” dedi.

ÖDÜLÜNÜ BAŞKAN GÖKHAN VERDİ

Ödülünü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın elinden alan Prof. Dr. Rüstem Aslan da yaptığı konuşmada verilen ödül sebebiyle kendilerine teşekkür ederek, “30 yıldan buyana Çanakkale’de Troia Antik Kenti’nde kazı çalışmalarında görev yapıyorum. Bu 30 yıllık süre içinde burada hem arkeolojik anlamda, hem de bilimsel anlamda çok şeyler yaşadım. Bu çalışmalarımda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Burada şunu da açıkça söylemek isterim. Burada bizler bir ekip olarak çalışıyoruz. İşçilerle, köylülerle, öğrencilerle uzmanlarla birlikte bu çalışmaları yürütüyoruz. 1988 yılından buyana bu çalışmalarda yüzlerce uzmanın ve işçinin emeği var. Bu ödülümü onlar adına da alıyorum” dedi.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ : Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (“HOMEROS BİLİM, KÜLTÜR, SANAT ÖDÜLÜ” PROF DR. RÜSTEM ASLAN’IN)
2.004 kez okundu