YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

İÇDAŞ Biga’ya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yaptırdı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde hizmet veren İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş. ilçeye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yaptırdı.

23 Ekim 2015 tarihinde eklendi

Lisenin hizmete girme töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Hamza Erkal, İÇDAŞ’ın, ekonomi, ticaret ve tarımda lokomotif görevi gören Biga’ya güzel ve özel bir okul kazandırdığını belirterek okulun ara elaman ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Lisede yetişecek öğrencilerin edinecekleri mesleklerle Biga’daki kuruluşlarda istihdam edileceğini de ifade eden Vali Hamza Erkal, eğitimin önemine vurgu yaparak, sadece devletin yürütmekle mükellef olduğu bir faaliyet olmadığına dikkat çekti.

Eğitimin, girişimciler, sivil toplum örgütleri, idareciler ve toplumun her kesimi tarafından el birliği ile yürütülmesi, yüceltilmesi gereken bir faaliyet olduğunu kaydeden Vali Hamza Erkal, “Bunun bilincinde olan bu kuruluşlar ve bunların öncülüğünü yapan İÇDAŞ, çok güzel ve özel bir okul yapmıştır. Bu okulun yapımında emeği geçen herkese ve özellikle İÇDAŞ yönetimine huzurlarınızda teşekkür   ediyorum. Bizim devletimiz Allah’a şükür son dönemde hakikaten ekonomik olarak çok üst seviyelerde ve ülkenin her yerinde okullar yapmaktadır. Benim daha önce çalıştığım ilçede taleplerimizin hiçbiri reddedilmedi bir yıl içerisinde 63 okul yaptırıldı. Ne talep ettiysek anında parası verildi ve yapıldı. Çanakkale için de durum böyledir. Devletimiz, hükümetimiz fiziki yapılanmada, ihtiyaç duyduğumuz her alanda, istediğimiz her ödeneği vermektedir. Bu memleket, bu vatan hepimizin sorumluluk üstlenip, üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. İÇDAŞ bunu yapıyor. Biga’da, Çan’da var olan Çanakkale Seramik, Doğtaş ve diğer birçok kuruluş yapıyor. Çanakkale’deki müteşebbislerin en büyük özelliği kendi memleketlerine sahip çıkarak öncülük yapmalarıdır. Biga, muhteşem potansiyeli olan bir ilçe. Sanayi kuruluşları, çok büyük öncülük üstlenerek ilçeye büyük değerler katıyorlar. Çanakkale Boğazı’na kurulacak köprü, Bandırma üzerinden gelecek olan otoyol, Bandırma’ya kadar ve belki daha sonra Çanakkale’ye kadar gelecek olan hızlı treni de hesap ettiğimizde ilçenin geleceği muhteşem olacak diye düşünüyorum. 10-15 yıl içinde Biga, Çanakkale ile beraber ülkenin en önemli sanayi merkezlerinden biri olacak. Bu vatan kolay kazanılmadı, birçok lise öğrencisi bu vatan uğruna Çanakkale’de şehit düştü. Onun için çalışmanızı gayretinizi en üst seviyede tutun. Bütün Biga’nın bu yapılan yatırıma, eğitim faaliyetine sahip çıkmasını istiyorum. Siz sahip çıkarsanız bu yatırımlar hep ayakta kalır.   Diğer bütün yatırımcılara da örnek olması dileğiyle emeği geçen başta kaymakam bey olmak üzere İÇDAŞ yönetimine ve Milli Eğitim camiasına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Güzel okulumuzun Biga’ya, Çanakkale’ye, öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılıştan sonra Vali Hamza Erkal, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve beraberindekiler okuldaki atölye ve sınıfları gezdi. 

İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışına; Vali Hamza Erkal, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Can Aksoy, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ve çok sayıda davetli katıldı.     

1.881 kez okundu