YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kablo Koptu, Gökçeada 1 Hafta Elektriksiz!

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine deniz altından giden enerji hatlarında bilinmeyen bir yerde meydana gelen kopma sebebiyle ada elektriksiz kaldı. Onarım yaklaşık 1 hafta sürecek!

21 Aralık 2015 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre ana karadan Gökçeada’ya deniz altından elektrik sağlayan enerji nakil hatlarında geçtiğimiz yıllarda da aynı kopmalar meydana gelmiş ve ada bir süre elektriksiz kalmıştı. Bunun ardından yapılan çalışmalarla deniz içindeki kablolar onarılarak adaya yeniden elektrik verilmişti. Yetkililer 21 Aralık 2015 Pazartesi günü öğle saatlerinde adaya deniz altından enerji sağlayan hatlarda yine kopma meydana geldiğini belirlediler ve ada bu saat itibarıyla yeniden enerjisiz kaldı. Buna göre enerji nakil hattının daha önce onarım yapılan yerlerinde kopma olma ihtimaline karşı bölgede çalışmalara başlandı. Gökçeada’ya deniz ile kara ile bağlantı kısmında bulunan ve yaklaşık 2 kilometrelik bir uzunluğa sahip kabloda bu tür kopmaların zaman zaman yaşandığını belirten yetkililer, bu kısmın tamamının yenilenmesi halinde sorunun ortadan kalkacağını belirttiler.

Öte yandan kablolarda bakım ve onarım çalışmalarının yaklaşık 1 hafta sürmesinin beklendiği ifade edilirken, kablonun arızalı kısmının ana karaya yakın olması durumunda bu sürenin birkaç güne inebileceği belirtildi.

Bu arada adadaki enerji ihtiyacının ise jeneratörler ile giderileceği, bu süre içinde halkın mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.

(Haber: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

2.283 kez okundu