YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kale Grubu Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kale Grubu, 66. kuruluş yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı’nda bu yıl üç mutluluğu bir arada yaşadı.

27 Temmuz 2023 tarihinde eklendi

Şirketin 66. Kuruluş yıldönümünün coşkuyla kutlandığı bu özel günde, Kaleseramik yapacağı yeni yatırımlarla büyümek hedefiyle yüzde 21.25 oranında halka açıldı. Seramik kaplama sektöründe üst segment ihtiyaçları karşılamak üzere faaliyete geçen Porselen Levha tesisinin açılışı da yine bu özel günde gerçekleşti.

"İHRACATIMIZI YÜZDE 40, CİROMUZU DOLAR BAZINDA YÜZDE 20 ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da katılım sağladığı törende, Kale Grubu'nun büyüme ve yatırım şevkini koruduğunu vurgulayan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, "Bu yıl ihracatımızı yüzde 40, ciromuzu ise dolar bazında bir önceki yıla göre yüzde 20 seviyelerinde arttırmayı hedefliyoruz. Stratejik hedefimiz ise ihracata yönelik büyüme, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, inovasyon ve katma değerli yeni iş alanlarına yönelik girişimlerle grubumuzu daha da büyütmek ve ülkeye katkı vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"300 MİLYON DOLAR YATIRIM HEDEFİMİZ VAR"

2023 yılı içerisinde bir kısmı yılbaşından bu yana başlamış olan, devam etmekte olan da 100 milyon dolar tutarında yatırımı planladıklarını ifade eden Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, bu tutarı 2023-2025 döneminde toplamda 300 milyon dolara tamamlama hedefleri olduğunu ifade etti.

PORSELEN LEVHA ÜRETİMİNİN YÜZDE 70'İ İHRAÇ EDİLECEK

Geçtiğimiz yıl Seramik Bayramı'nda temeli atılan ve bu yıl da açılışı yapılan Porselen Levha üretim tesisinde üretimin yüzde 70'i ihraç edilecek. 6, 12 ve 20 milimetre kalınlığı ve 160x320 ebadında granit üretilecek olan tesisin toplam kapasitesinin ise 3,5 milyon metrekare olduğu açıklandı. Seramik Bayramı ile beraber devreye giren tesis ilk etap için 70 kişilik ek istihdam oluşturacak.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.552 kez okundu