YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kalp Şeklindeki Pembe Göl Yeni Bir Çekim Noktası Olmaya Aday

Dünya’da sadece 8 tane bulunan ve bir tanesi de Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan Köyü’nde yer alan “Pembe Göl” bölgenin yeni bir çekim noktası olmaya aday.

14 Kasım 2019 tarihinde eklendi

Troya Müzesi ve Örenyerine 30 km, Apollon Smintheus’a 35 km, Alexandria Troas Antik Kenti’ne 10 km, Parion Antik Kentine ise 80 km mesafede bulunan Pembe Göl, yeni bir turizm alanının pencerelerini aralıyor.

Troya ve Apollon Smintheus Antik Kentlerinin tam ortasındaki konumu ile iki antik kenti ziyaret edecek olan misafirler için yeni bir çekim merkezi olma potansiyeline sahip olan Pembe Göl, ziyaretçiler için yeni bir çekim/gezi noktası olmaya aday konumda. 

Troya, Assos, Alexandria Troas, Apollon Smintheus antik kentlerinin ziyaretçi sayılarını arttırabileceği gibi yeni turizm bölgeleri olarak ivme kazanması beklenen Kadırga Koyu, Sivrice, Sokak Ağzı, Babakale, Gürpınar ve Tuzla gibi turizm bölgelerinin ivme kazanmasında, saklı kalmış bir doğal güzellik olan “kalp şeklindeki pembe göl” önemli rol oynayacak.

Su oranı, iklim ve mevsimsel olarak değişim gösterirken neden böyle bir renk değişimi yaşandığı merak konusu olan Pembe Göl ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası öncülüğünde göl hakkında incelemeler için hazırlık yapılıyor.

Bu gölün pembe rengini güneş ışınlarının açısı ve yoğunluğu, gölün tuz oranının yüksekliği ve sıcaklıkla temas ettiğinde pembe bir renk oluşmasını sağlayan alg ve bakterilerin bulunmasından kaynaklandığı dile getirilmişti.

Yapılacak araştırmalar sonunda Pembe Göl ve çevresi ile ilgili çeşitli projeler üretilerek yöre halkına ve turizme kazandırılması düşünülüyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

21.476 kez okundu