YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kamil Uzelli, Turizm Tanıtma Derneği Başkanlığı’na Aday

Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Kamil Uzelli 17 Ocak tarihine yapılacak olan seçimde ekibi ile birlikte Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

06 Ocak 2016 tarihinde eklendi

Yönetimde yer alacağı arkadaşları ile Akol Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Kamil Uzelli 1963 yılında Truva Festivalini hayata geçirmek maksadıyla kurulan Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği’nin 53 yıllık köklü bir sivil toplum örgüt olduğunu belirterek; “Derneğimizin faaliyetlerine katkı sağlamak maksadıyla dernek kurucularımız vakfiye niteliğinde olan bir arsayı o dönem derneğimize kazandırmışlar ve derneğimizin uzun yıllardır varlığını sürdürmesinin yolunu açmışlardır. Çanakkale’de yaşayan herkes tarafından bilinen Dardanos bölgesindeki SUN-SAN kamp arazisinin mülkiyeti derneğimize aittir. Geçen yıllar içerisinde Derneğimiz son derece iyi niyetli ve güzel kadrolar tarafından yönetilmiş ve mülkiyetine birde daire satın alarak kira külfetinden de kurtulmuştur. Bunun yanında derneğimiz gelirlerini yatırıma yönlendirirken kuruluş amacı olan Turizm ve Tanıtma faaliyetlerinden uzaklaşmış olduğunu düşünmekteyiz. Uzun yıllar içerisinde farklı birçok etkinlikle faaliyetlerini sürdüren derneğimiz Çanakkale konulu şiir yarışmaları düzenlemiş, Çanakkale gazilerinden o dönem yaşayanların hatıralarını derlemiş ve bunları kitap haline getirip kültürel yayınlar oluşturmuştur, Çanakkale Turizm sektörü içerisinde branşlara göre en iyiler ödülleri vermiş ve yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarında tanıtım faaliyetlerinde bulunmaya çalışmıştır. Bütün bu yapılanlara ve çabalara rağmen bunlar çok yetersiz kalmakta ve Çanakkale’nin tanıtımını ve amaçlarımızı gerçekleştirmeye katkı sağlamaktan uzak kaldığı görülmektedir. Çanakkale bölgesinde artmaya başlayan Turizm talebi bu konuda farklı planlamalara ve çabalara ihtiyaç duymaktadır. Bundan üç yıl önce 50. Yılını kutlayan derneğimizi 100. Yılına ulaştırmak bu tür planlamalar ve çabalarla mümkün olacaktır.

Bu konuda bir görüş birliği içerisinde bulunan ve bu konudaki görüşlerimizin üyelerimiz ve Çanakkale kamuoyunca destekleneceğine inanan bizler bu inançla bir araya geldik ve dernek yönetimine talip olduk” dedi.

YÖNETİM KURULU ADAYLARINI AÇIKLADI                                                                    

Konuşmasında 17 Ocak tarihinde yapılacak seçimde yer alacak asil ve yedek yönetim kurulu listesini de açıklayan Kamil Uzelli, “Başkan adayı olduğum bu seçimde asil liste Yeşim Karadağ, Burhan Sayılır, Selahi Tutmaz, Cemalettin Yıldız ve Zeynep Taştepe’den oluşuyor. Yedek listede ise Ahmet Vural Öztecik, M.Selim Meriç, M. Şahin Başdoğan, Mevlüt Savrul,  Zeynep Başaran ve Canan Hızal Küçüköncü yer alıyor” şeklinde konuştu.

“PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Yönetime gelmeleri halinde yapacakları projelerden de bahseden Kamil Uzelli, “İlk etapta mevcut dernek büromuzun yeri değiştirilecek, daha merkezi ve ulaşılabilir bir yerde hizmet vermesi sağlanacak. Ayrıca Sun-San kamp alanına ihale edilen Motel projesi bir saygınlık projemizdir ve bütün gücümüzle bunun gerçekleşmesi sağlanacak. Tanıtma faaliyetlerine büyük hız verilecek ve bu tanıtma faaliyeti için üyelerimizin bölgeyi tanıması maksatlı eğitim ve tanıtım gezileri sürekli hale getirilecek. Yılda iki sayıdan az olmamak üzere bir dergi yayınlanması da hedeflerimiz arasında. Bunun dışında kentimizin tüm sosyal etkinliklerini kapsayacak aylık bir etkinlikler bülteni basılı ve dijital ortamda yayınlanıp ücretsiz dağıtılacak. Proje eksenli çalışmalar yaparak derneğimize gelir kazandırmak ve aynı zamanda Turizm öğrenimi gören öğrencilere burs verilmesi hedeflenmekte. Derneğimizin bu faaliyetleri için öz kaynak israfı yapılmayacak gelir getirici birçok faaliyetle Derneğimiz geçmişine layık geleceği hedefleyen bir sistemin uygulandığı yapıya kavuşturulacak. En eski dernek olarak tecrübemizi ve yeterliğimizi ortaya koyup, derneğimizin Çanakkale Turizminin bir araya toplandığı bir çatı kuruluş olmasını sağlayacağız” dedi.

17 Ocak 2016 Pazar günü yapılacak seçimde 103 üye oy kullanacak. Seçim sonunda yönetim kurulu 3 yıl boyunca Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği’ni yönetecek.

(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.956 kez okundu