YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Kanada Caribou Anıtı” Ziyarete Açıldı

Çanakkale’de Gelibolu Tarihi Alanı’nda Kanada’nın Newfoundland ve Labrador eyalet yönetimi tarafından yaptırılan “Caribou Anıtı” törenle ziyarete açıldı.

23 Eylül 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları'nın gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı’nda Kanada’nın Newfoundland ve Labrador eyalet yönetimi tarafından yaptırılan “Caribou Anıtı” töreni, Kanada Kraliyet Alay Bandosu'nun yaptığı kısa bir sunum ile başladı. Ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Birinci Dünya Savaşı’nın dönüm noktası olan Çanakkale Savaşları’nda dünya tarihinde benzeri görülmemiş mücadelenin yaşandığını ve bağımsızlık mücadelesi verilen bu topraklarda pek çok ülkenin askerinin kayıplarının olduğunu belirterek, “Çanakkale Savaşları’nda Kanada’nın Newfoundland eyaletinden de hayatlarını kaybedenler bulunuyordu. Burada açılan “Caribou Anıtı” ve yakında Kanada’da da Çanakkale şehitleri için açılışı yapılacak olan anıtın iki ülke insanlarının geçmişlerini yakından tanımalarına, barış ve dostluk içinde geleceğe bakmalarına katkıda bulunacağına gönülden inanıyorum” dedi.

Ardından Newfoundland ve Labrador Eyaleti Başbakanı Andrew Furey ile Kanada Gazi İşleri Bakanı Lawrence Archibald MacAulay da günün anlam ve önemi ile ilgili birer konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra Kanada Kraliyet Alay Bandosu tarafından Türkiye ve Kanada milli marşları çalındı; Ersoy, Furey ve MacAulay tarafından açılışı gerçekleştirilen anıta çelenk konuldu.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra Kanada’dan gelen bakanlar, milletvekilleri ve eyalet temsilcileri ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve protokol üyeleri katıldı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

(GÖRÜNTÜ: Kültür ve Turizm Bakanlığı)

HABER VİDEO (“KANADA CARİBOU ANITI” ZİYARETE AÇILDI)
5.688 kez okundu