YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kanada’da Çanakkale Anıtı’nın Temeli Törenle Atıldı

Kanada’nın Newfoundland ve Labrador Eyaletinin başkenti St.John’s da Çanakkale Muharebeleri anısına dikilecek olan Çanakkale Anıtı’nın temsili temeli törenle atıldı.

23 Ekim 2018 tarihinde eklendi

Törende bir konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Çok uzak diyarlarda, Tarihi Alan’da, 103 sene önce bir savaş esnasında karşı karşıya gelmiş atalarımızın yüksek hatıralarını bir anıtla onurlandırmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı törende, şehitlik mertebesine olan inançla, vatanı uğruna canını hiçe sayan Türk milletini temsil etmekten büyük onur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından anıtın dikileceği alana yerleştirilen tabelanın açılışı yapılarak, iki milletin ilişkilerini temsilen Türk ve Kanada heyeti tarafından birlikte Dostluk Ağacı dikildi.

Düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Türkiye Ottowa Büyükelçisi Selçuk ünal, Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile Eyalet Valisi Judy May Foote, Eyalet Meclis Başkanı Perry Trımper, Eyalet Turizm, Kültür, Endüstri ve İnovasyon Bakanı Christopher Mıtchelmore ve dedesi Çanakkale Muharebeleri’nde görev yapmış olan St. John’s Belediye Başkanı Danny Breen katıldı.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.644 kez okundu