YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Karabiga’daki Tarihi Taş Mektep Kütüphane Oldu

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Beldesinde Birinci Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri ile girilen muharebelerde yaralanan Mehmetçiklerin tedavisinde hastane olarak kullanılan ardından da Cumhuriyetin ilk yıllarında mektep olarak hizmet veren Taş Mektep, restore edilerek kütüphane haline getirildi.

26 Ekim 2022 tarihinde eklendi

Biga Kaymakamlığı ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolün ardından Karabiga Belediyesi tarafından bakım ve onarımının ardından kütüphane haline getirilerek hizmete hazır hale getirilen binanın içinin kitap donanımı için çalışmalara başlandı.

Bu kapsamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi yetkilileri Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi’yi ziyaret ederek yapımı tamamlanan kütüphaneye kitap bağışında bulundu.

Basılı ve elektronik yayın koleksiyonu ile Güney Marmara'nın en büyük kütüphanesi olan ÇOMÜ Merkez Kütüphanesi yetkilileri kurum ve kuruluşlara bağlı kütüphanelerin gelişimi çalışmaları kapsamında, Karabiga Belediyesi bünyesinde hizmet veren Taş Mektep Kütüphanesi'ne 267 adet kitap, 33 adet süreli yayın, 2 harita olmak üzere toplamda 302 materyal bağışladı.

Yapılan bağışın ardından Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi'yi makamında ziyaret eden ÇOMÜ Merkez Kütüphanesi yetkilileri Taş Mektep Kütüphanesi'nin gelişimi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.096 kez okundu