YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kardeş Kent Elçisine Fahri Hemşehrilik Beratı Verildi

Çanakkale Belediye Meclisi, 2019 Mayıs ayı toplantısında Macaristan Tapolca kenti ile Çanakkale’nin kardeş kent olmasına katkı sağlayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar’a fahri hemşehrilik beratı takdim etti.

02 Mayıs 2019 tarihinde eklendi

Başar’ın Çanakkale adına Macaristan’da büyük işler yaptığını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sayın Fadıl Başar Türkiye Macaristan arasında birçok iş insanına ciddi destekler sundu. Bütün bürokrasiyi tanıyan bir kardeşimiz. Sonunda Çanakkale ile Macaristan Tapolca arasında kardeş kent durumunu sağlamış oldu. Kabul ederse kendisine bu beratı takdim etmek istiyoruz.” 

Verilen fahri hemşehrilik beratından dolayı mutlu olduğunu belirten Fadıl Başar ise kendini bu ödüle layık görenlere teşekkür ederek, “Macaristan’a ilk ticaret için gittim. Mali müşavirlik bürosu kurduk. Ve hala bu şekilde işlerimizi sürdürüyoruz. Çanakkale ile Macaristan arasında güzel bir köprü kuruldu. Benimde bir katkım olduysa ne mutlu bana” dedi.

Çanakkale 2018 yılında Macaristan’ın Tapolca kenti ile kardeş kent olmuştu.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

939 kez okundu