YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kardeş Kent Pomezia Heyeti Çanakkale’de

2005 yılından bu yana Çanakkale Belediyesi ile kardeş kent ilişkileri sürdüren İtalya'nın Pomezia kentinden konuklar Türkiye gezileri kapsamında geldikleri Çanakkale'de Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti.

30 Ekim 2019 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediyesi ve Pomezia Belediyesi arasındaki ilişkilerde başından beri aracılığı üstlenen Tyrrhenum Culturel Association/Tiren Kültür Derneği başkan ve üyeleri Türkiye gezilerinin büyük bir bölümünü kapsayan Çanakkale turuna başladı. Çanakkale’ye gelen Dernek Başkanı Francesca Romana Caponecchi ve beraberindeki 17 üye, 5 Kasım 2019 Salı gününe kadar Türkiye'de çeşitli il ve lokasyonları ziyaret edecek.

ORTAK TARİH: 29 EKİM

Kentte ilk olarak Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret ederek kentin yakın tarihini görme fırsatını elde eden Pomezialılar; Pomezia'da Özgürlük Günü olarak kutlanan 29 Ekim'in aynı zamanda Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle Çanakkale gezisini bu tarihlerde düzenlediklerini ifade etti. İtalyan konuklar, Gelibolu Tarihi Alan Gezisi'nin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında kent merkezinde gerçekleşen Fener Alayı'na katılarak havai fişek gösterisini izlediklerini ve çok beğendiklerini kaydetti.

TROİA ÖREN YERİNDE CANLANDIRMA

Çanakkale’de Troia Ören Yeri ve Troia Müzesi'ne düzenlenen geziye, antik dönemi yansıtan kostümlerle katılan Pomezialılar; Troia Atı'nın önünde bir seremoni gerçekleştirerek İlyada Destanı'ndan bölümler okuyup Aeneas'ın Karaya Ayak Bastığı anı canlandırdılar.

HEYETTEN BAŞKAN GÖKHAN'A ZİYARET

Troia Ören Yeri ve müze ziyaretinin ardından heyet, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti. Başkan Gökhan, heyetin ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirtirken, Tiren Kültür Derneği Başkanı Francesca Romana Caponecchi de Çanakkale'de çok iyi ağırlandıklarını ve kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledi.

Heyet, Başkan Gökhan'a hediyelerini ve Pomezia Belediye Başkanı Adriano Zuccalo'nun mektubunu sunarken, Başkan Gökhan da Çanakkale'yi tanıtan kitap ve seramik hediyelerini dernek üyelerine takdim etti. Ziyaret, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.806 kez okundu