YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kepez’de İlginç Bir Durum..Biz Çözemedik, Siz Çözün!!!

Çanakkale’nin her geçen gün büyüyen beldelerinden birisi olan Kepez’de İzmir yolu girişinden limana kadar olan yol girişlerine asılan “Liman Özel Yoludur. Girilmez” levhalar herkesi şaşkına çevirdi.

01 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Sabah erken saatlerden itibaren İzmir yolu girişinden Kepez Limanına kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik yol kenarlarına asılan levhalarda yer alan “Liman Özel Yoludur. Girilmez” yazısını gören vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Yolun sadece limana ait araçların kullanabilineceğinin belirtildiği levhaların neden asıldığına bir anlam veremeyen vatandaşlar, “Yıllardır bu yolu kullanıyoruz. Bu zamana kadar bu yoldan geçişimiz engellenmedi. Bu bölgede tarlası veya sahil kesiminde işi olanlar buradan geçmek zorundalar. Levhaların asılması ile birlikte bu yolu sadece Kepez Limanına giden araçların kullanabileceği ifade ediliyor. Sahil kesiminde işi olanlar, ya da buradaki yol civarında yerleri olanlar bu yolu kullanamayacak mı?  O bölgeye tarla içinden mi gideceğiz? Yıllardır bu yol herkes tarafından kullanılıyor. Bu zamana kadar hiçbir sorun çıkmadı. Neden şimdi böyle bir uygulama yapılarak bu yazı buraya asıldı? Vatandaşlar olarak burada herkes mağdur oluyor. Bu yol limana ait olabilir. Ancak vatandaşların da burada mağdur olmaması lazım” dediler.

YOLDA YAŞANAN KAZALAR SEBEBİYLE Mİ YOL YASAKLANDI?

Öte yandan limana ait yolun düz olması sebebiyle bu yolu kullanan araç sürücülerinin adeta hız denemesi yapması üzerine yolda zaman zaman kazalar meydana geliyordu. Bu kazaların sayısının artması sebebiyle yolun limana gidecek araçlar dışında kapatıdığı da iddialar arasında.

Sabah erken saatlerden itibaren İzmir yolu girişinden Kepez Limanı girişine kadar olan bölgede yol kenarlarına aralıklarla konulan levhalardaki yazıya göre bu yolu Limana gelenler dışında kimsenin kullanmaması gerekiyor. Peki yolu başka araçlar kullanırsa ne olacak?

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

Etiketler : Kepez Limanı , Yol , Levha
3.779 kez okundu