YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kilitbahir’deki “Seyir Terası” Çalışmaları Devam Ediyor

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü sırtlarında yapımına başlanan “Seyir Terası” çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

13 Nisan 2020 tarihinde eklendi

Bölgede incelemelerde bulunan Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu ve İlçe Özel İdare Müdürü Recep Arslan çalışmaları devam eden “Tarihi Seyrediyorum: Kilitbahir Seyir Terası” projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Proje, Eceabat Kaymakamlığı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğiyle Kilitbahir Köyü'nün mevcut tarihi ve doğal dokusunu değerlendirerek Eceabat ilçene yeni bir turizm ürünü kazandırabilmek ve ilçenin kültürel mirasının hem gelecek nesillere aktarılması, hem de yerel halk için sosyo-ekonomik katkıya dönüştürülebilmesi amacı ile tasarlandı. Bu amacı gerçekleştirmek üzere Kilitbahir Köyünde tarihi öneme sahip tek bonetli tabya ile bir telgrafhanenin bulunduğu ve 120 metre yükseklikte boğaza hakim bir manzaraya sahip olan Goncasuyu mevkiinde bir seyir terası oluşturuluyor. Ziyaretçiler, oluşturulacak kafeterya ve seyir terasında muhteşem Çanakkale ve Boğaz manzarasını izlemenin yanı sıra, Çanakkale Deniz Savaşları’nın cereyan ettiği tüm alanları hakim bir noktadan görebilecekler. Fizikî gerçekleşmesi bugün için yaklaşık yüzde yirmi olan seyir terası projesinin Temmuz ayı içinde tamamlanarak ziyarete açılması planlanıyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.996 kez okundu