YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kırım Tatar ve Ukraynalı Gençlerden Çanakkale Belediyesi’ne Ziyaret

Ukrayna Türkiye Dostluk Köprüsü Projesi kapsamında Çanakkale’ye gelen Kırım Tatar ve Ukraynalı gençler, Çanakkale Belediyesi'ni ziyaret etti.

23 Mayıs 2019 tarihinde eklendi

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarete, Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanlığı Danışmanı ve Kırım Tatar Milli Meclis Üyesi Gayana Yüksel, Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, Kırım ve Dobruca Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Günaydın başta olmak üzere Kırım Tatar ve Ukraynalı gençler katıldı.

Projeye ve ziyaretlerine ilişkin bilgiler veren Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanlığı Danışmanı ve Kırım Tatar Milli Meclis Üyesi Gayana Yüksel, dört ay önce başlayan proje kapsamında Ukrayna ve Türkiye arasında gençler aracılığıyla dostluk köprüsü kurmayı, Türkiye’yi, tarihini ve kültürünü tanımayı hedeflediklerini kaydetti. Çanakkale’nin Türkiye tarihinde büyük bir önem taşıması sebebiyle projenin esas ziyaret noktalarından biri olduğunu kaydeden Yüksel, bu sebeple kentte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını da ifade etti. Ukrayna’nın farklı şehirlerinden gelen ve çoğunluğu üniversite öğrencisi, aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi olan gençlerin, ilk olarak Ankara’daki Kırım Tatar Sürgününün 75. Yıl anma törenlerine katıldığını belirten Yüksel, Çanakkale ziyaretleri kapsamında da başta şehitlikler olmak üzere kent gezisi gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Heyeti ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ise, Çanakkale’nin tarihi geçmişiyle çok önemli bir kent olduğunu söyleyerek, Çanakkale’nin tarihi ve kentteki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Kentteki ilk izlenimlerinin oldukça olumlu olduğunu, büyük bir misafirperverlikle karşılaştıklarını ifade eden gençler ise, çeşitli konulara ilişkin sorularını Başkan Yardımcısı Sürücü’ye yöneltirken, ziyaret karşılıklı sohbet ve hediye takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.698 kez okundu