YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kırkgeçit Yöresindeki Köylüler Vali Aktaş’tan Yardım Bekliyor

Çanakkale’nin Biga ilçesinde turistik tesis olarak hizmet veren Köşdere Kırkgeçit Termal Otel ile bölgedeki köylere ulaşımın sağlandığı yolun adeta köstebek yuvasına dönmesi tepkiye sebep oluyor.

22 Haziran 2020 tarihinde eklendi

Turizmin gelişmesi için büyük çabaların sarf edildiği Çanakkale’de bazı turistik bölgelere ulaşımın sağlandığı yolların içler acısı hali dikkat çekiyor. Biga ilçesinde 12 kilometrelik Biga-Kırkgeçit arasındaki yolda bunlardan birisi. Bölgeden geçen hafriyat kamyonlarının yanısıra hava şartlarının da etkisi ile zarar gören Biga-Kırkgeçit arasındaki yolun en kısa sürede bakıma alınmasının gerektiğini belirten vatandaşlar bu konuda yetkilerden yardım bekliyor.

Bölgede yer alan köyler ile turistik tesislere ulaşımın sağlandığı yolun bakımsız hali sebebiyle büyük zorluk yaşadıklarını belirten vatandaşlar en son 2012 yılında bakıma alınan yolun 8 yılda yeniden eski haline döndüğünü belirterek, “Yol adeta köstebek yuvası görünümüne geldi. Araçlarımız ile buradan geçerken büyük zorluk yaşıyoruz. Yol üzerindeki eski köprü de neredeyse yıkılmak üzere. Köprünün zemini belirli yerlerinden çatlamış durumda. Doğa koşulları sebebiyle köprünün belirli bölgelerindeki demirleri de dışarıya çıktı. Ayrıca Kırkgeçit’te turistik bir tesis de var. Bu turistik tesise ulaşımda bu sebeple güçlükle yapılabiliyor. Turizmin gelişmesi için çaba sarf ettiğimiz şu günlerde bu turistik tesise ulaşımda yaşanan zorluk gerçekten düşündürücü. İlimize yeni atanan Valimiz İlhami Aktaş’tan bu konuda gerekli yardımı bekliyoruz. 12 kilometrelik bu yolun yeniden bakıma alınması ile gerek yörede bulunan köyler, gerekse turistik tesislerimiz sıkıntıdan kurtulacak” dediler.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.270 kez okundu