YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Kısa Film Festivali”nin Ana Sponsoru “Çanakkale Belediyesi”

13 Şubat 2015 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen 1. Çanakkale Kısa Film Festivali, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı olması nedeniyle ‘Çanakkale Ruhu’ temasıyla Çanakkale Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Kısa Film Festivali ve Yarışması’nın duyurusunu, Çanakkale Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen basın toplantısıyla duyuran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Kavak konuya ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. İlk olarak bir konuşma yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Kavak, uzun bir süredir kısa film festivalinin hazırlıkları üzerine çalıştıklarını belirterek, bu konudaki desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a teşekkürlerini iletti.
“100. Yıla Yakışan Bir İş Olacak”
Çanakkale Belediyesi’nin pek çok alanda üniversiteye önemli katkıları bulunduğunun altını çizerek sözlerine başlayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise, Kısa Film Festivali’nin Çanakkale’nin kültür ve sanat hayatına önemli bir katkı yapacağını belirtti. Laçiner, “Bu festival ÇOMÜ’nün Çanakkale’ye bir armağanıdır ve bu projeyi Çanakkale Belediyesi ile birlikte yapacağız. Kendileri ana sponsorumuzdur. 100. Yıla en çok yakışan katkılardan biri de bu iş olacak. Çanakkale Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
“Festival, Çanakkale’nin Tanıtımına da Katkı Sağlayacak”
Çanakkale Belediyesi’nin 2015 yılındaki 100. Yıl çalışmaları ve etkinlikleri kapsamında daha ziyade sanatsal, kültürel, sportif ve güzel sanatlar alanındaki faaliyetlere yoğunlaştığının altını çizen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu bağlamda çeşitli kurumlarla işbirliklerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Barış temalı ve Çanakkale ruhunu yansıtacak kısa filmlerin yarışacağı festivalde üniversite ile birlikte çalışılacağını belirten Başkan Gökhan, “Üniversitemizin bu girişimi çok yerinde. Çünkü Çanakkale’de çok konu var. Kentimiz, kısa film yarışmaları için pek çok konu barındıran bir kent. Bu festival Çanakkale’nin tanıtımına da katkı sağlayacaktır.” diye konuştu. Üniversitenin kent için önemli olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Gökhan, “Festivalde iyi eserler çıkacağını ümit ediyorum. Özellikle öğrencilerin burada üretim yapmaları çok önemli. Çünkü üniversite, bu kentin üniversitesi. Bu kentte var olan ve bu kenti var eden bir üniversite. Her zaman söylediğim gibi üniversitemize kesinlikle sahip çıkmalıyız. Bu bağlamda Üniversite ile olan ilişkilerimiz geçmişte olduğu gibi sürmeye devam edecektir.” dedi.
Başvurular 1 Mart’ta Başlıyor
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla ‘Çanakkale Ruhu’ temasının belirlendiği 1. Çanakkale Kısa Film Festivali’ne başvurular 1 Mart 2015 tarihi itibariyle başlayacak ve 15 Ekim 2015’te sona erecek. Festival kapsamında ünlü sinema sanatçıları ve yönetmenlerin hem jüri üyeleri arasında bulunması hem de ödül törenine katılımlarının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca festivalin duyurulması ve özendirilmesi adına ödüllü bir yarışma olacağı da belirtildi.

1.487 kez okundu