YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Köyde Kısa Metrajlı Film Çekildi

22 Ekim 2009 tarihinde eklendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TURSAK'ın ortaklaşa düzenlediği "Geleceğin Sineması 6" adlı senaryo yarışmasında 2. olan “Yüzleşme” adlı senaryo Bayramiç'in Kutluoba köyünde çekildi. Yönetmenliğini ve Senaristliğini ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV öğrencisi Ahmet Toklu'nun üstlendiği filmde ünlü tiyatro ve sinema oyuncuları Oğuz Oktay ile Tarık Köksal da rol aldı.
Bayramiç ilçesine bağlı Kutluoba köyünde yapılan çekimlerin iki gün sürdüğünü belirten Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Sinema-TV 3. sınıf öğrencisi Ahmet Toklu, “Kısıtlı imkanlara rağmen büyük bir özveriyle çalışan film ekibimize en büyük katkıyı köylüler sağladı. Tarık Köksal, Oğuz Oktay, Emek Uçarman ve Yurdagül Perçin’in rol aldığı çekimlerde neşeli anlar yaşandı. Yüzleşme” adını verdiğim kısa film senaryosu, Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği “Geleceğin Sinemacıları” projesinde 2.’lik ödülü almıştı. Kısa bir süre sonra da filmini çekmek için hazırlıklara başladım ve arkadaş çevremden oluşan bir ekip kurdum. Mekan olarak Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Kutluoba köyünü seçtim. 2 gün süren yoğun çalışmanın ardından da filmi tamamladım” dedi.
Çok renkli ve canlı bir atmosferde çekimleri yapılan “Yüzleşme” adını verdiği filmde ünlü tiyatro ve sinema oyuncularının da rol aldığını belirten Ahmet Toklu, “Türk tiyatrosunun usta oyuncularından Oğuz Oktay ve genç kuşağın başarılı sinema oyuncularından Tarık Köksal’ın başrollerini paylaştığı filmde, Emek Uçarman, Yurdagül Perçin ve Abdülkadir Katra da performansları ile katkıda bulundu. Amatör ruhla profesyonel bir şekilde yaptığımız çalışmamızda teknik ekibimizdeki sinema-TV öğrencileri, sabahın erken saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden çekimlerde büyük bir özveri ile çalıştı. Teknik olanakları kısıtlı imkanlara rağmen eksiksiz bir şekilde yapan ekip, çekimi de aynı heyecanla gerçekleştirdi” dedi.Öte yandan öğrencilerin heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden usta oyuncu Oğuz Oktay ise gerek ekibin heyecanı ve gerekse köylülerin sıcak tavırlarıyla çok güzel bir atmosfer oluşturduğunu söyledi. Filmde Mahir karakterini canlandıran genç oyuncu Tarık Köksal da, ekibinin derslerine çok iyi çalıştığını belirtti.

2.555 kez okundu