YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Hedef Küçükkuyu-Midilli Seferlerinin Kalıcı Olması

Çanakkale’de konaklama süresini ve turizm hareketliliğini arttıracak, İlin tanıtımına, sosyal ve ekonomik hayatına katkı sağlayacak olan “Küçükkuyu- Midilli Seferleri ile ilgili Ortak Akıl Toplantısı” ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

19 Temmuz 2018 tarihinde eklendi

ÇATOD ve TURSAB Çanakkale Körfez BYK işbirliği, ÇARO ve ÇATUD desteği ile ÇTSO ev sahipliği ve koordinasyonundaki gerçekleştirilen toplantıda ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer bir konuşma yaptı. Aydeğer yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Küçükkuyu Midilli seferlerinin Çanakkale turizmi için çok önemli bir gelişmedir. Midilli yaklaşık 100 bin nüfusu, 5 bin üniversite öğrencisi, 16000 turistik yatak kapasitesi ve yaklaşık yıllık 60 bin yurtdışı ziyaretçisi ile Yunanistan’ın en büyük yüzölçümlü 3. adasıdır. Sezon içinde ayda 20 charter uçak seferine ev sahipliği yapan ada, Yunanistan ana karadan günde en az 5 direk uçuşa ev sahipliği yapmaktadır. Amacımız Küçükkuyu Midilli seferlerinin sürekliliğidir. Bu çerçevede başlangıç olarak Midilli’den Troya ve Assos’a günübirlik önemli bir sayıda ziyaretin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda Dentur ve Gestaş yoğun bir çalışma yürütüyor. Aynı zamanda hedefimiz uluslararası tur operatörlerinin ileriki yıllarda Çanakkale Midilli kombinasyonlu paket turlara çıkmasıdır. Ayrıca Midilli’de yaşayan halkın Çanakkale bölgesine ticaret, turizm ve kültürel amaçlı gelmesi için Oda, borsa, Üniversite, Sivil Toplum kuruluşlarımızla Midilli'deki muhataplarımız ortak çalışmalar yürütmeliyiz. Ülkemizden Midilli’yi ziyaret edecek yerli turistlerimizin de Çanakkale’de bir kaç gün geçireceğini ve bu seferlerin iç turizm hareketine de olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Midilli Seferlerinin gerçekleşmesindeki çok değerli katkıları nedeniyle başta Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’a, Çanakkale Valimiz Orhan Tavlı’ya, Gestaş ve Dentur’a yönetim kurullarına, emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerine şükranlarımızı sunarız.”

Toplantıya Ayvacık Kaymakamı Cebat Çelik, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇTB Başkanı Kaya Üzen, TURSAB Çanakkale Körfez Byk Başkanı Turgay Kılıç, ÇARO Başkanı Adem Biçer, ÇATUD Başkanı Sefer Göztepe, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Dentur Genel Müdür Ünsal Savaş, ÇATOD Başkan Yardımcısı Yaşar Ersoy ve ÇATOD Üyeleri, TURSAB Çanakkale Körfez BYK üyeleri ÇARO ve ÇATUD Üyeleri, 16,17,18 meslek Komitesi üyeleri katılım sağladı.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.540 kez okundu