YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Troya Müzesi’ni Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale il merkezine bağlı Tevfikiye Köyü girişinde yapılan Troya Müzesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

24 Nisan 2019 tarihinde eklendi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. anma törenlerine katılan Mehmet Nuri Ersoy, törenin ardından açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Troya Müzesi’ni ziyaret etti. Müze Müdürü Ali Atmaca’dan eserler hakkında bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada yaptığı konuşmada Çanakkale’nin sadece Çanakkale savaşları ile değil birçok savaşa ev sahipliği etmiş bir bölge olduğunu belirterek, “Troya ve birçok arkeolojik değerleri ile birlikte burada turizmin kalıcı bir şekilde yerleşmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Bakan Ersoy konuşmasında yurt dışında tespit edilen hazinelerle ilgili bir çalışma olduğunu da belirterek, “Açıkçası son bir, iki ay içinde bir çalışma daha başlattık. Kaçakçılık Daire Müdürlüğümüzü, Kaçakçılık Daire Başkanlığı şekline getireceğiz. Bununla ilgili kararnameyi hazırladık ve gönderdik. Orada çalışan ekip sayımızı 3-4 katına çıkaracağız. Bütçeleride aynı oranda artacak. Çok fazla eser var ve yoğun bir şekilde çalışmak gerekiyor. Maalesef önemli olan yurt dışına çıkışına engellemek. Çıktıktan sonra getirmek yıllar sürüyor ve çokta maliyetli. Gerçekten kendini adamış bir ekibin bu işle ilgilenmesi lazım. Bizim ekibimiz de bu konuda başarılı. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

 (Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.369 kez okundu