YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kumkale Orhaniye Tabyalarının Yolu Yenileniyor

Çanakkale il merkezine bağlı Kumkale Köyü’nde yer alan Orhaniye Tabyalarına gidiş yolu yenileniyor.

25 Ekim 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Kumkale Orhaniye Tabyaları Yolu 4+500 Km 1. kat asfalt kaplama ve Arnavut kaldırım döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.     

Arnavut Kaldırım döşeli dar yolun Kumkale ile Osmanlı Mezarlığı arasındaki  3+500 Km’lik kısmındaki Arnavut kaldırım taşları sökülerek platformu genişletilen ve dolguları yapılarak 1. Kat Asfalt Sathi kaplamaya hazır temel tabakası oluşturması işlemleri tamamlanan yolla ilgili Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Celil Sezgin tarafından Vali Orhan Tavlı’ya bilgi verdi. 

Osmanlı Mezarlığı ile Sahil Gözetleme Karakolu Nizamiyesi arasındaki 1+000 Km’lik kısımda genişletme çalışmaları tamamlanan yolda,  Arnavut kaldırım taşlarından bir kısmının döşenerek imalat tamamlandığını belirten yetkililer çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını açıkladılar.

Karayolları 142.Şube Şefi Orhan Yıldız’ın da bulunduğu incelemelerden sonra Vali Orhan Tavlı, Kumkale Köyü Muhtarı Fikret Kanlı’yı ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.520 kez okundu