YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kurtuluş Savaşı Gazisinin Madalyası Çanakkale’de Sergilenecek

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın “Sahip Çıkalım” kampanyasına son olarak Kurtuluş Savaşı gazisi Yozgatlı Topçu Çavuşu Karabekiroğlu Şükrü Kızılay’a ait İstiklal madalyası bağışlandı.

23 Şubat 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yaklaşık 3 yıl önce askeri kültür varlıklarının ait olduğu topraklarda korunması ve sergilenmesi için başlatılan “Sahip Çıkalım” kampanyasına ilgi devam ediyor. Bu kapsamda son olarak malulen emekli Yüzbaşı Hüseyin Kızılay, büyük dedesi Kurtuluş Savaşı gazisi Yozgatlı Topçu Çavuş Karabekiroğlu Şükrü Kızılay’a ait İstiklal madalyasını, Çanakkale’de sergilenmesi için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na gönderdi.

Hüseyin Kızılay, büyük dedesinin kardeşleri Hüseyin ile Mehmet’in de Çanakkale Savaşı’nda şehit düştüğünü ifade ederek, büyük dedesi Şükrü Kızılay’ın 1987 yılında hayatını kaybettiğini, kampanyayı duyduktan sonra da İstiklal Madalyasını Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na bağışladığını söyledi.

KAMPANYAYA DESTEK SÜRÜYOR

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, bağış sebebiyle Kızılay ailesine teşekkür ederek, “Çanakkale, Türk milletinin ortak değeri ve paydasıdır. Bu kadar önemli olan bir yerde Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı olarak biz de bu hatırayı ve Çanakkale ruhunu yaşatmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu topraklarda yazılmış destanın hatıralarına sahip çıkmak adına yaklaşık 3 yıl önce başlattığımız “Sahip Çıkalım” kampanyamız büyük ilgi gördü. Son olarak bu çağrımıza Yozgat’tan da bir cevap geldi. Yozgatlı Topçu Çavuşu Karabekiroğlu Şükrü Kızılay’a ait İstiklal Madalyası, torunu tarafından Tarihi Alan Başkanlığımıza gönderildi. Biz de buna çok mutlu olduk. Şimdi bu şerefli İstiklal Madalyamızı müzelerimizde sergileyip gelen insanların görmelerini sağlayacağız. Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanından bu çağrımızı duyan herkesi Çanakkale Savaşları’yla alakalı malzemeleri, silahları, madalyaları, mektupları ve benzeri eşyaları Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığımıza göndermelerini arzu ediyoruz” dedi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.456 kez okundu