YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kuruluştan Kurtuluşa 510 Kilometre Pedal Çevirdiler

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve 4 ili kapsayan “Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu”na katılan 120 sporcu 510 kilometrelik parkurun ardından akşam saatlerinde Çanakkale’ye ulaştı.

06 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Bisiklet turunun son etabı olan Çanakkale’deki etkinliği Çimenlik Kalesi’nde tamamlayan sporcuları Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan karşılama töreninde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, düzenlenen etkinliğin önemine değinerek, “Osmanlı İmparatorluğu'nun filizlendiği Söğüt’en, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Çanakkale'ye bisiklet turu düzenleyerek gençlerimize bir nebze olsun tarih şuuru vermekteyiz. Bu toprakları bize vatan kılan, bin yıldır canını, kanını bu topraklar için feda eden bütün şehitlerimize rahmet, minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu toprakları canımız ve kanımız pahasına koruyarak çocuklarımıza, onların vasıtasıyla da gelecek nesillere aktarılacaktır. İnşallah kıyamete kadar bu topraklar Türk ve İslam toprağı olarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bisikletçiler, Söğüt’en aldıkları toprak ve Türk bayrağını Vali Yardımcısı Cezmi Batuk’a teslim etti. Daha sonra katılımcılara başarı belgeleri takdim edildi.

 (HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

 (Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.774 kez okundu