YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kutsal Emanetler Ankara Yolunda

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü açılış töreni Çimenlik Kalesi’nde yapıldı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere kutsal toprak, deniz suyu ve Şanlı Bayrağımız Vali Orhan Tavlı tarafından sporculara teslim edilerek Zafer Koşusunun startı verildi.

13 Mart 2017 tarihinde eklendi

Çimenlik Kalesinde yapılan törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin Vali Orhan Tavlı tarafından bir konuşma yapıldı. Vali Orhan Tavlı konuşmasında şunları söyledi:“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümünün kutlanması amacıyla tertip edilen 18 Mart haftasının açılış törenine hoş geldiniz. Çanakkale Valisi olarak böylesine anlamlı bir günde ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu topraklarda hep birlikte şanlı tarihimizin zaferlerinin kutlanması ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmanın manevi onurunu paylaşmanın gururunu yaşıyorum. Ecdadımız bizlere destanlarla örülmüş muhteşem bir miras bırakmış, bağımsızlık, özgürlük, vatan, bayrak gibi yüce değerler söz konusu olunca ölümü karşılıksız, seve seve göze almışlardır.Bu değerler uğruna şehit olmayı ulaşılabilecek en yüksek mertebe, en kutsal paye bilmişlerdir. İşte Çanakkale Zaferi, bu kahramanlık ve fedakârlığın en güzel örneklerinden birisidir. Çanakkale silah karşısında imanın zaferidir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumak isteyen bir millet karşısında hiçbir gücün duramayacağı Çanakkale’de bütün dünyaya ilan edilmiştir. Geçilemeyen Çanakkale bir sır değil bir güçtür. Önce manevi değerlerle bir güçtür, sonra silahı ile süngüsü ile bir güçtür. Türk milleti ve ordusu saldırgana karşı dur demesini bilmiş, vatanı için, bağımsızlığı için canını feda etmekten çekinmemiştir. Bu zafer bu coğrafyada vatan, bayrak, devlet, millet ülküsü ile yaşayan ve bu uğurda canını feda etmiş bir büyük medeniyetin eseridir.Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve topraklarımızı vatan kılan aziz şehit ve gazilerimizin manevi hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Çimenlik Kalesindeki tören Çanakkale Halk Oyunları ekibi ve Çanakkale Mehteran Topluluğunun sergilediği gösteriyle son buldu. Çimenlik Kalesindeki törenden sonra tören alanındakilerle vatandaşlar Valilik önüne kadar halk yürüyüşü gerçekleştirdiler. Çanakkale Valiliği önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere kutsal toprak, deniz suyu ve Şanlı Bayrağımız Vali Orhan Tavlı tarafından sporculara teslim edilerek Zafer Koşusunun startı verildi. Kutsal emanetler sırayla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara il sınırlarından geçirilecek. Her ilin atletlerince taşınacak olan kutsal emanetler, atletler tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edilecek.

Törene Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, gaziler, protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.     

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.263 kez okundu