YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Liselerarası Tiyatro Yarışması Sona Erdi

Çanakkale Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Tarih Kültür Vakfı ortaklığı ile Çanakkale Sanat Tiyatrosu tarafından düzenlenen, “Liselerarası Tiyatro Yarışması” sona erdi.

31 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

"3. Yaşam Bir Oyundur Çanakkale Tiyatro Festivali” kapsamında ilki gerçekleştirilen yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra, sahne alan tüm genç tiyatro sanatçılarını kutladığını belirterek, “Genç tiyatrocularımızın herbiri sahnede birer yıldız gibi parlıyordu. Sahnelenen oyunlar ve performanslar kültür ve sanat şehri olan Çanakkalemize yakışır düzeydeydi. Jüri olarak birinciyi belirlerken oldukça zorlandığımızı itiraf etmek durumundayım. Ve bu özel günlerin sonucunda bir karar vermek zorundaydık. İlimizin Liselerarası Tiyatro Yarışması’nda İl birinciliğini Gökçeada Anadolu Lisesi kazandı. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Ayrıca yarışmanın ikincisi olan, Çanakkale İmam Hatip Lisesi ekibini de canı gönülden tebrik ediyorum. Festivalimize renk kattıklarını ve diğer liselere de örnek teşkil ettiklerini düşünüyorum. Sonuç olarak genç sanatçılarımız, aylarca tiyatro sanatı ile uğraştılar, tatlı rekabet ortamında sahne de farklı olarak bizler neler yapabiliriz diye emek sarf ettiler. Üzülenler ve sevinenler aynı karedeydi ama kazanan elbette hepsiydi. Sizlerle gurur duyduk... İyi ki bu yarışmayı düzenlemişiz” dedi.

Yarışma sonunda birinci olan Gökçeada Anadolu Lisesi ekibine ödülünü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Büyük; ikinci olan İmam Hatip Lisesi ekibine de Tarih ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Sema Bayöz takdim etti. Yarışmaya katılan diğer ekiplere teşekkür belgelerini ise Onsekiz Mart Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Eker verdi.

1.472 kez okundu