YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Liseliler En İyi Şarkıyı Söylemek İçin Yarıştılar

Çanakkale Belediyesi tarafından gençleri sanata yönlendirmek ve kendilerine olan güvenlerini arttırmaya destek olmak amacı ile uzun yıllardır düzenlenen Liselerarası Popüler Müzik Yarışması'nın 16.’sı Özgürlük Parkı'nda düzenlendi.

30 Mayıs 2022 tarihinde eklendi

Pandemi nedeni ile 2 yıl ara verilen yarışma büyük bir coşku ile gerçekleşti. Yarışmaya Çanakkale Fen Lisesi, Vahit Tuna Anadolu Lisesi, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi, Çanakkale Özel Anadolu ve Fen Lisesi, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi, Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü Fen ve Anadolu Lisesi, Final Okulları ve İstek 1915 Çanakkale Okulları katılım gösterdi.

Motivasyon kahvaltısı ile başlayan program, grupların sahne provaları ile devam etti. Saat 20:30'da başlayan yarışma kent halkından büyük ilgi gördü. Grupların canlı olarak bir yerli bir yabancı olmak üzere iki şarkı seslendirdikleri yarışmanın jüri koltuğunda ise Çanakkale Belediyesi THM ve TSM Koroları Şefleri İftihar Vanlı ile Aydın Tekindor; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarından Doç. Dr. Begüm Aytemur, Öğr. Gör. Feryal Günal, Öğr. Gör. Can Emre Akay; kentimizin başarılı müzisyenlerinden Sait Hakkı Bayraktar ve sevilen müzik grubu KOLPA vardı.

Birbirinden başarılı öğrencilerin yaklaşık 2 saat süren performanslarının ardından sevilen grup KOLPA sahne aldı. Özgürlük Parkı'nı dolduran coşkulu kalabalık şarkılara bir ağızdan eşlik etti.

Konser sonrasında ise dostluk ve centilmenlik içerisinde geçen yarışmanın ödül töreni gerçekleşti. Çanakkale Belediyesi 16. Liselerarası Popüler Müzik Yarışması'nda Çanakkale Belediyesi Özel Ödülü'nü Çanakkale Fen Lisesi, Jüri Özel Ödülü'nü ise Çanakkale Özel Anadolu ve Fen Lisesi aldı. Vahit Tuna Anadolu Lisesi üçüncü, Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü Fen ve Anadolu Lisesi ikinci olurken yarışmanın birincisi Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi oldu.  

Gecenin sonunda Belediye Başkan Vekili Fatma Kaynaş jüri üyelerine teşekkür ederek, plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

7.704 kez okundu