YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Liseliler Popüler Müzik Yarışmasında Ter Döktü

Çanakkale Belediyesi tarafından gençleri sanata teşvik etmek ve desteklemek amacı ile düzenlenen Liselerarası Popüler Müzik Yarışması’nın 12.’si gerçekleşti.

30 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi, Çanakkale Anadolu Lisesi, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi, Toki Anadolu Lisesi, Çanakkale Özel Fen Lisesi, Vahit Tuna Anadolu Lisesi, Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi, Biga Atatürk Anadolu Lisesi, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birbirinden başarılı öğrencilerden oluşan müzik grupları ile katıldı.

Toplamda 11 lisenin katılımı ile düzenlenen yarışmanın jüri koltuğunda Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi İftihar Vanlı, Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Koro Şefi Aydın Tekindor, Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Öğretmeni Gamze Bayramoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Ceyda Bozer ve Feryal Günal, kentin yetiştirdiği değerli müzisyenlerden İlyas Ozan Karahan ve sevilen müzik grubu Redd oturdu.

Sabah öğrenciler ve jüri üyelerinin birlikte yaptığı kahvaltı ile başlayan gün, öğrencilerin, yarışmanın gerçekleşeceği salona giderek provalarını yapmalarıyla devam etti. Saatler 20.00’ı gösterdiğinde gün boyunca heyecan ile beklenen yarışma, yarışacak ilk okulun sahne almasıyla başladı. Salonu dolduran coşkulu kalabalık, genç müzisyenlerin söylediği şarkılara alkışlar ile eşlik ederek onları yalnız bırakmadı. Öğrencilerin Türkçe ve İngilizce olmak üzere toplamda iki şarkı seslendirdikleri gece coşku ve heyecan ile devam ederken, yarışma bölümünün sona ermesinin ardından Redd grubu konser için sahne aldı.

Heyecanlı gecenin finalinde sıra sonuçları açıklamaya geldiğinde tüm okullar sahneye davet edildi. Heyecanın doruğa ulaştığı dakikalarda ilk olarak Çanakkale Belediyesi Özel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü açıklandı. Biga Atatürk Anadolu Lisesi Çanakkale Belediyesi Özel Ödülü’nü alırken, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Öğrencilerin bir yıl boyunca çalışarak performanslarını canlı olarak icra ettikleri yarışmanın üçüncüsü Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi, ikincisi Vahit Tuna Anadolu Lisesi olurken birincilik plaketini Çanakkale Anadolu Lisesi aldı.

Dereceye giren okullara plaket verilmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile gece sona erdi.

1.492 kez okundu