YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Macaristan Şövalyesi Tosun Saral'dan Konferans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Tarih Bölümü ile Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) tarafından Çanakkale Savaşlarının 100.Yılı Kapsamında “Çanakkale ve Sina-Filistin Cepheleri'nde Avusturya Macaristan Topçu Bataryaları” konulu konferans düzenlendi.

02 Aralık 2015 tarihinde eklendi

ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşması olarak Türk Macar Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı ve Macaristan Şövalyesi İsmail Tosun Saral katıldı. Babası Hulki Saral’ın 1947 ile 1950 yılları arasında Çanakkale’de Müstahkem Komutanlığı Kurmay Başkanı, daha sonra da Harp Tarihi Başkanlığında görev yaptığını belirten Macaristan Şövalyesi Tosun Saral, Troia Kültür Merkezi'nde verdiği konferansta Birinci Dünya Savaşı’nda aşçısı, hemşiresi 5000 Avusturya Macaristan askerinin Türk cephelerinde çarpıştığını ifade ederek, ilk defa Ekim 1915 tarihinde Gelibolu cephesine Avusturya Macaristan askerinin yardımda bulunduğunu kaydetti.

Konferans sonunda Türk Macar Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı ve Macaristan Şövalyesi İsmail Tosun Saral’a günün anısına bir plaket verildi.

HABER VİDEO
1.836 kez okundu