YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Mavi Bayrak Ulusal Jürisi Çanakkale’de Bir Araya Geldi

Türkiye'nin 2017 yılı için Mavi Bayrak Ödülü alacak plaj ve marinalarının değerlendirildiği toplantı, Çanakkale’de düzenlendi. Ulusal jürinin katıldığı toplantıda Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından kriterlere uygun bulunan dosyaların değerlendirmesi yapıldı.

23 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Türkiye Çevre Eğitim Vakfı`na (TÜRÇEV) yapılan başvurular ulusal jüri heyeti tarafından değerlendirilirken, uygun görülen aday plaj ve marinalara ilişkin belgelerin, Kopenhag’da bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı`na (FEE) gönderileceği kaydedildi. Uluslararası koordinasyonun gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra, sonuçları 2017 Nisan ayının üçüncü haftasında toplayacağı uluslararası jüriye sunacağı ve 2017 için Mavi Bayrak ödülüne hak kazanan plaj ve marinaların da Mayıs'ın ilk haftasında açıklanacağı belirtildi.

Toplantı öncesi basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan TÜRÇEV Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Ekipmen ise, “Eksiği gediği olan adaylara, hangi plajların mavi bayrak alıp alamayacaklarına bu jüri karar veriyor. Bu jüriden çıkacak karar ise Uluslararası jüriye gidecek ve orada da onaylandıktan sonra 2017’de tesislerin mavi bayrak alıp almayacakları belli olacak. Bu işlem her sene yapılıyor. Bir mavi bayrak alırsanız o mavi bayrak için her sene başvuru yapmak zorundasınız. Mavi bayrağı sürekli taşıyorsunuz diye bir kural yok. Dolayısı ile mavi bayrak için her sene yeniden müracaat ediliyor ve biz her sene yeniden her şeyin doğru olduğunu ve iyi yapıldığını kontrol ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Sahil Güvenlik, Ticaret Odası, Üniversiteler, öğretim görevlilerinden oluşan çok önemli bir jürimiz var. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak da inşallah 2017’de güzel bir toplantı sonrası Nisan sonu Mayıs başında da mavi bayrak alan tesisleri açıklayacağız” diye konuştu.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.703 kez okundu