YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Maydos Kilisetepe Höyüğü’nde 2017 Kazı Çalışmaları Başladı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinin ortasında bulunan Maydos Kilisetepe Höyüğü’nde 2017 kazı çalışmaları başladı.

07 Temmuz 2017 tarihinde eklendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Göksel Sazcı başkanlığında yaklaşık 15 kişilik bir ekip ile başlanan bu yılki çalışmalarda önceki yıllarda başlatılan araştırmalara devam edileceği, höyüğün merkezi kısımlarında yeni bir alan açılacağı ve olası yöneticilere ait idari ve merkezi yapıların araştırılmaya başlanacağı söylendi. Bunun yanı sıra bu yıl höyüğün yeni bir topografik haritasının oluşturulacağı, ayrıca önceki yıllarda toplanan botanik analizlerinin bu yıl uzman bir ekip tarafından değerlendirileceği de belirtildi.

Maydos Kilisetepe 2017 yılı çalışmalarına katılan ekibin büyük bir çoğunluğunu yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin oluşturduğunu söyleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Göksel Sazcı burasının aynı zamanda bir okul olduğunu, lisans öğrencilerinin üniversitede aldıkları teorik derslerin yanısıra uygulama tecrübelerini kazılardan kazandıklarını, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise Maydos Kilisetepe Höyüğü ile ilgili aldıkları tez konularıyla hem bölge tarih ve kültürüne katkıda bulunduklarını hem de kendi akademik hayatları için zemin oluşturduklarını belirtti.

2017 Kazı çalışmalarını 2 ay olarak planlandıklarını söyleyen Sazcı, kazı ödeneklerinde geçen yıldan itibaren önemli miktarda bir azalma olduğunu, bunun kazı çalışmalarını çok aksattığını ve bu yüzden de çalışma sürelerinin ödenek durumuna bağlı olduğunu vurguladı. 

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.186 kez okundu