YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Mehmet Akif Ersoy’un Evi Yeniden Yaptırılıyor

İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde doğduğu ev aslına uygun olarak yeniden yapılacak.

24 Aralık 2015 tarihinde eklendi

Mehmet Akif Ersoy’un evinin aslına uygun olarak yapımının İÇDAŞ sponsorluğunda gerçekleştirilmesine ilişkin protokol Çanakkale Valisi Vali Hamza Erkal, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan ve İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin tarafından imzalandı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, 1.1.2016 tarihinde yapımına başlanacak ve müze olarak dizayn edilecek evin, Mehmet Akif Ersoy’un doğum tarihi olan 1 Temmuz’da bitirileceğini söyledi. Belediyeye ait arsa üzerinde yaptırılacak olan evin içinde bulunduğu 1 dönümlük arsada sosyal alanların olacağını da kaydeden Belediye Başkanı Sadettin Arslan, desteklerinden dolayı Vali Hamza Erkal’a, sponsorluğu üstlenen Bülend Engin’e ve süreci başından beri takip ettiğini söylediği Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a teşekkür etti. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Hamza Erkal da, “Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’le beraber çok hayırlı bir işe imza atıyoruz. Mehmet Akif Ersoy’un doğduğu yaşadığı evin aslına uygun yeniden yapılarak Bayramiç’e ve Çanakkale’ye kazandırılması çok önemli. Hepimizin ezbere bildiği İstiklal Marşımızın şairi, Çanakkale Savaşlarını en iyi anlatan destanın yazarı olan bu muhteşem şahsiyeti elbette ki Bayramiç’te, Çanakkale’de yaşatmak hepimizin görevidir. Bu iki kurum Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı, büyüdüğü mekânı güzelleştirip ilçeye kazandırmak için adım attılar. Her iki kurumu da tebrik ediyorum. Hızlı bir şekilde bunun tamamlanması, Çanakkale’mize kazandırılmasını diliyorum” dedi.

2.063 kez okundu