YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Mengen’de Çanakkale’nin Yöresel Yemeklerini Tanıttılar

Çanakkaleli Profesyonel Aşçılar Mengen Belediyesi ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği tarafından gerçekleştirilen “31. Mengen Uluslararası Aşçılar ve Turizm Festivali”ne katılarak Çanakkale’nin yöresel yemeklerini tanıttı.

06 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Türkiye’de aşçılık mesleği alanında faaliyet gösteren birçok dernek ve federasyonların katılım gösterdiği “31. Mengen Uluslararası Aşçılar ve Turizm Festivali” ile ilgili değerlendirme yapan Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Osman Demirci, “Dernek olarak her zaman Çanakkale’mizin ürünlerini, markalarını, yöresel lezzetlerimizi tanıtmaya çalışmaktayız. 31.Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali de yine aynı çizgide bir etkinlik. 56 Vilayet, 56 Dernek, 56 Çeşit Yöresel Lezzet, 56 Bin Porsiyon temalı, Türkiye Profesyonel Aşçılık tarihinde bir ilk olan "Taşpakon Yöresel Lezzetler Büyük Buluşma" etkinliğinde Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği olarak Çanakkale lezzetlerimizi ulusal ve uluslar arası arenada sergilemiş olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Dernek Başkanı Osman Demirci  “Türkiye’nin mutfağını, yöresel lezzetlerimizi Mengen’e taşıyarak  kendi ilimize, kendi yöremize ait yemeklerimizi konuklarımızın beğenisine sunduk. Bizler Çanakkale’mizin lezzetlerini sektörle buluşturarak ilimiz mutfağının tanıtımında farkındalık oluşturmak, gerek ulusal ve gerekse uluslar arası alanda ilimizi en iyi şekilde tanıtımını yapmaya çalışmaktayız. Böylesine büyük ve meşakkatli bir etkinlik için maddi-manevi tüm imkanlarını seferber eden üye federasyonlarımıza, üye derneklerimize Başta Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Recep Oral ve Ali Şen Akdemir olmak üzere çok değerli yönetim kurulumuza ve üyelerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum. 31.Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali’nde gerçekleştireceğimiz etkinliğimiz için bizden desteğini esirgemeyen Kale Gıda Tic. ve San. A.Ş.’ ye ve Çanakkale Ticaret Borsasına derneğimiz adına çok teşekkür ederim” dedi.

 (Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.506 kez okundu