YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

20 Dakikada Midilli’den Babakale’ye Gelecekler

(ÖZEL HABER) - Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Babakale Köyü ile Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Petra Limanı arasında deniz seferlerinin yapılması için çalışmalar son aşamaya geldi. Babakale-Midilli arasındaki deniz seferlerinin başlaması halinde adada bulunanlar 20 dakikada ana karaya ulaşabilecekler. 

16 Ocak 2017 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulanan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale turizmine katkı sağlamak amacıyla başlattıkları Midilli-Çanakkale arasındaki deniz seferlerinin yapılması konusundaki çalışmalarda büyük bir yol katettiklerini belirterek; “Geçtiğimiz ay içerisinde Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, ÇATOD Genel Sekreteri Armağan Aydeğer, TURSAB Körfez BYK Genel Sekreteri Ahmet Çelik, GESTAŞ idarecileri Yavuz Turhan ve Burak Oruç ile Kolin Hotel’den Ercüment Uluçer'in katılımı ile Midilli adasında yetkililerle görüşmeler yapılmıştı. Bu görüşmelerde Çanakkale ile Midilli Adası’ndaki Petra Limanı  arasında deniz seferlerinin yapılması konusu ele alındı. Bu görüşmelerde olumlu geçti” dedi.

“BABAKALE-MİDİLLİ SEFERLERİ 1,5 AY İÇİNDE BAŞLAYABİLİR”

Midilli’de yetkililerle yaptıkları görüşmelerde Midilli Adası’ndaki Petra Limanı ile Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Babakale Limanı arasında seferlerin yapılması konusunu ele aldıklarını belirten  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kansu ise, “Bazı kesimler bu seferlerin Küçükkuyu ile Midilli Adası arasında yapılmasını istiyorlar. Ancak bu şekilde seferler yapılacak olursa bunun Çanakkale ekonomisine ve turizmine bir katkısı olmaz. Çünkü karadan Küçükkuyu ile Çanakkale arasındaki mesafe yaklaşık 100 kilometre. Midilli’den Küçükkuyu’ya deniz yolu ile gelecek turist doğrudan en yakın yer olan körfez bölgesine gider. Ayrıca deniz ulaşımında Midilli-Küçükkuyu arasındaki mesafede oldukça fazla. Bu mesafe yaklaşık 26 deniz mili. Bizler bu seferlerin Midilli Adası’ndaki Petra Limanı ile Babakale Limanı arasında yapılmasını istiyoruz. Bu konuda Midilli’deki yetkililer de Babakale konusuna sıcak bakıyorlar. Babakale ile Midilli Adası’ndaki Petra Limanı arası yaklaşık 7 mil. Yani Çanakkale-Eceabat arasındaki mesafe kadar diyebilirim. Turistler 26 millik bir yolumu tercih ederler, yoksa 7 millik yolu mu? Deniz otobüsü ile Petra Limanı’ndan Babakale’ye yaklaşık 15-20 dakikada gelebilecekler. Bu da çok önemli. Bu konuda Babakale’de bir gümrük noktasının kurulması için çalışmaların başlatılması lazım. Babakale ile Midilli Adası'ndaki Petra Limanı arasında deniz seferleri bir terslik olmazla 1,5 ay içinde başlayabilir” dedi.

MİDİLLİ’DEKİ TUR OPERATÖRLERİ TROİA TURLARINI SATACAKLAR

ÇTSO Meclis Üyesi ve TURSAB Körfez BYK Genel Sekreteri Ahmet Çelik ise yaptığı açıklamada Babakale ile Midilli Adasındaki Petra Limanı arasında deniz seferlerinin başlaması ile birlikte Çanakkale turizminin büyük bir kazanç sağlayacağını belirterek; “Midilli’ye günde 6 charter uçak seferi yapılıyor. Bu sayı yaz aylarında çok daha fazla oluyor. Midilli’deki tur operatörleri ile yaptığımız görüşmelerde paket turlara Troia Antik Kenti’ni de eklemek istediklerini söylüyorlar. Eğer Babakale ile Midilli Adasındaki Petra Limanı arasında seferler olursa gerek Troia, gerekse Babakale yakınlarında bulunan Apollon ve Alexandria Troas gezileri de bu turlara eklenebilir. Midilli’deki tur operatörleri de bunu istiyor. Midilli’ye charter uçaklarla gelecek turistler adayı gezdikten sonra deniz otobüsü ile 15-20 dakikada Babakale’ye geçip Troia, Apollon ve Alexandria Troas gibi turistik yerlerimizi gezebilecekler” dedi.

ALIŞVERİŞ İMKANI DA ARTACAK

Bu arada Midilli Adasında bulunanların şuan Ayvalık Limanını kullandıklarını ve buradan alışveriş yaptıkları da belirten  Ahmet Çelik, “Babakale ile Petra Limanı arasında seferlerin başlaması halinde gerek Babakale, gerekse Ezine ve Ayvacık ilçelerinin çehresi değişecek. Bu yerlerde yeni alışveriş merkezleri ve esnafın satış yapabileceği yerler kurulacak. Bu da bölge esnafının ekonomisine katkı sağlayacak. Midilli’de bulunanlar alışveriş yapmak için daha yakın olan Babakale’ye deniz yolu ile 15-20 dakikada gelip buradan Ezine ve Ayvacık’a giderek alışverişlerini yapıp yeniden adaya dönebilecekler. İleriki yıllarda arabalı vapurların da çalışacağı bir iskele yapılarak araçlı geçişlerinde sağlanması ile Çanakkale Midilli Adası’nda bulunanların en kısa sürede ana kara ile ulaşımının sağlanacağı bir yer haline gelecek. En büyük temennimiz en kısa sürede Midilli’nin Petra Limanı ile Babakale Limanı arasında deniz seferlerin başlaması. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

(ÖZEL HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

19.205 kez okundu