YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Mobil Tır İle 2 Yılda Türkiye’yi 2 Kez Dolaştılar

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile 2 yıl önce hayata geçirilen ve bu süre içinde Türkiye'yi 2 kez dolaşan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” 3. kez Türkiye turuna devam ediyor.

20 Temmuz 2022 tarihinde eklendi

30 Haziran 2020 tarihinde Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımı ile düzenlenen tören ile Türkiye turuna çıkan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” üzerinden 107 yıl geçmesine rağmen Çanakkale Savaşı’ndaki o milli mücadele ruhunu vatandaşlara yaşatıyor.

Müze Tırda Çanakkale Savaşları ile ilgili birçok materyal, videolar ve savaş objeleri ve o döneme ait açıklayıcı bilgiler yer alıyor.

Çanakkale Savaşları ile ilgili broşür ve kitapların da yer aldığı Müze Tırı ziyaret edenler kendilerini adeta Çanakkale Savaşı’nda cephedeymiş gibi hissederek o ruhu yakalayıp, o günlere adeta tanıklık ediyorlar.

30 Haziran 2020 tarihinden buyana çok sayıda il ve ilçeyi dolaşarak Çanakkale’ye gelip bu tarihi bölgeyi göremeyenlerin ayağına 107 yıl öncesine ait savaş hatıralarını götüren “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” yaklaşık 2 yıllık süre içinde 2 kez olmak üzere 81 ili dolaştı.

Şuan üçüncü kez Türkiye turuna çıkan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” ücretsiz olarak ziyaret ediliyor.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.004 kez okundu