YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Moğolistan’dan At İle 3 Yılda Çanakkale’ye Geldiler

(ÖZEL HABER) - Moğolistan’dan İskoçya’ya gitme hedefiyle 3 yıl önce at ile yola çıkan seyahat tutkunu Yeni Zelandalı Pete Breidahl (44) ve Alman Luisa Mayr (27) çifti zorlu yolculuğun ardından Çanakkale’ye kadar gelmeyi başardı.

06 Mayıs 2022 tarihinde eklendi

3 yıl süren zorlu yolculuğun ardından Türkiye’de birçok ili ziyaret eden seyahat ve at tutkunu çift önceki gün Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası’na ulaştı. Yeni Zelandalı olması sebebiyle 107 yıl önce dedelerinin savaştığı tarihi yarımadayı at ile gezen Pete Breidahl (44) zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Özellikle Anzak Koyu, Lone Pine ve Yeni Zelanda Anıtının bulunduğu bölgede bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Yeni Zalandalı Pete Breidahl (44) Çanakkale’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

At sırtında geziyi 2019 yılında Moğolistan’da kararlaştıran Avustralyalı Pete Breidahl ile Alman asıllı Luisa Mayr’ın at sırtında gezi gezi rotaları Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Slovakya, Polonya, Almanya ve İskoçya olarak belirlenmiş durumda. Çiftin hedefleri 2022 yılı ilkbaharında İskoçya’ya ulaşmak.

ÜLKELERİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALMIŞLAR

3 yıl önce başladıkları yolculuk sırasında her ülkede yeni at almak zorunda kalan Yeni Zelandalı Pete Breidahl (44) ve Alman Luisa Mayr (27) çifti, ülkelerin çoğunun yasal olarak at ile sınırı geçmeye izin vermemesi nedeniyle buna mecbur kalmışlar. At ile yaptıkları yolculukta 400 kilometrelik yolu 16 günde kat edebilen Yeni Zelandalı Pete Breidahl (44) ve Alman Luisa Mayr (27) çifti, konaklama gideri olmadığı için yolculuk boyunca her hafta yaptıkları yaklaşık 50 euro harcamayı ise dergi ve kitaplara maceralarını yazarak finanse ediyorlar.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

FOTOĞRAF: Pete Breidahl ve Luisa Mayr

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

9.684 kez okundu