YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Müze ve Ören Yerleri Yeniden Ziyarete Açıldı

Korona Virüs salgını sebebiyle Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de 2 ay önce ziyarete kapatılan müze ve ören yerleri normalleşme kapsamında 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren yeniden ziyarete açıldı.

01 Haziran 2020 tarihinde eklendi

Çanakkale’de müze ve ören yerlerinin yeniden ziyarete açılması ile birlikte ziyaret saatleri de yeniden güncellendi. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açılamada müze ve ören yerlerinin yeniden ziyarete açılması ile birlikte birtakım tedbirlerin aldığını belirterek şunları söylediler: “ Sevgili ziyaretçiler. 1 Haziran Pazartesi itibariyle Müze ve ören yerlerimiz ziyarete açılıyor.

Müze ziyaret saatlerimiz pandemi döneminde şu şekilde güncellenmiştir: Açılış: 10:00 Kapanış: 17:00

Ören yerlerimizde ise Açılış: 10:00  Kapanış: 19:00

Ziyaretler maske ile gerçekleştirilecek olup, maskesiz olarak ziyaretin gerçekleşmesi mümkün olmayacaktır. Girişte ateş ölçme işlemi yapılacaktır. Şüpheli bir durumda ziyaret başlamayacak ve sağlık kuruluşuna yönlendirme yapılacaktır.Müzeye girişten itibaren ziyaretçilerimizin 1,5 metre sosyal mesafe kurulanına riayet etmeleri son derece önemlidir”

ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE HİZMET VEREN MÜZELER, SERGİ VE CANLANDIRMA ALANLARI DA ZİYARETE AÇILDI

Öte yandan normalleşme kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde hizmet veren müzeler, sergi ve canlandırma alanları da 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle yeniden ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada tarihi alanda yer alan müzeler, sergi ve canlandırma alanları ile ilgili alınan önlemler hakkında şu açıklama yapıldı: “Her tesis için öngörülen azami ziyaretçi sayısı, sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenecektir. Her tesis için öngörülen güvenli ziyaret süresi, tesis girişinde ziyaretçilerimize önerilecektir. Covid- 19 pandemi eğitimi alan müze personeli ve tesislerde yer alan uyarı ve önlem panoları ile de ziyaretçilere temel bilgi akışı sağlanacaktır. Açık ve kapalı mekanlarda bulunan oturma alanları sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenecektir. Kapalı mekanlardan erişim kısıtlaması getirilen alanlar hakkında ziyaret öncesinde ziyaretçilere bilgilendirme yapılacaktır. Toplu rezervasyonlar için gerekli bilgiler telefon aracılığı ile yetkililerden alınacaktır. Tesis girişlerinde başkanlık personeli ateş ölçümü yapacak ve kimlik kaydı tutacaktır. Tesislerimizde artırılmış hijyen önlemlerinin yanı sıra periyodik olarak genel dezenfeksiyon uygulaması yapılacaktır. Ziyaretçilerin belli noktalarda el dezenfektanlarına ulaşımı sağlanacaktır. Kapalı mekanlarda maskesiz dolaşmasına müsaade edilmeyecektir. Günlük temizlik sayısının çoğaltılmasının yanı sıra zorunlu kontrollerin daha detaylı yapılması adına güvenlik ve temizlik personeli sayıları artırılacaktır. Bilet gişelerinde ziyaretçilerimiz ve personelimizin sağlığını korumak amacıyla azami önlemler alınacaktır. Sesli rehberlik (Audioguide) cihazlarının kulaklıklarına ait kılıflar tek kullanımlık olacaktır. Her kullanımdan sonra cihazın detaylı dezenfeksiyonu görevliler tarafından yapılacaktır. Covid-19 önlemleri gereği özel gereksinimli ziyaretçilerimiz için hazırlanan VR (Sanal Gerçeklik) uygulamalarının kullanımı geçici olarak kısıtlanacaktır. Kronik hastalığı bulunan kişilerin müze ve sergi alanlarını ziyaret etmemesi önerilmektedir. Alınan diğer tedbirler web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan kamuoyuna duyurulacaktır”

(HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.229 kez okundu