YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Nihayet Kriz Aşıldı, Tarihi Bina Müze Oluyor!

(ÖZEL HABER) - Çanakkale’de kordon boyunda yer alan tarihi Sahil Sıhhiye binasının müze haline getirilmesi ile ilgili yaşanan kriz sonunda aşıldı. Aylardır kapısına kilit vurulan tarihi bina sonunda müze haline geliyor.

03 Mart 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre Çanakkale’de1800’lü yılların sonunda konak şeklinde yapılan ve uzun yıllar ev olarak kullanıldıktan sonra Sahil Sıhhiye binası olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyon çalışmalarına 2014 yılının Nisan ayı içerisinde başlandı. Yaklaşık 8 ay süren çalışmaların ardından 2015 yılı başlarında restorasyonu tamamlanan binanın “Piri Reis Müzesi” haline getirileceği belirtilerek binanın üzerine bu ibare yazıldı.

MÜZE İZNİ ALINAMAMIŞTI

İddiaya göre restorasyon çalışmaları başlarken Çanakkale Valiliği Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’ne ait bu binayı müze haline getireceğine dair ilgili birimle protokol imzaladı. Fakat Valiliğin müze açma yetkisinin olmadığının öğrenilmesinin ardından restorasyonu tamamlanan binanın ne olacağı ise sürüncemede kaldı. Bunun üzerine binanın kapısına kilit vurularak ilgili birimlerle görüşmelere başlandı.Yaklaşık 1 yıl süren görüşmelerin ardından valilik Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’ne tahsisli bu binayı müze haline getirilmesi için protokol yaparak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devretti. Kısa süre içinde çalışmaların yapılacağı bina sonunda müze haline getirilerek vatandaşların ziyaretine açılacak.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz

1.948 kez okundu