YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Nilüfer Gölü Çevresinde Düzenleme Çalışmaları Sürüyor

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Kalafat Köyü’nde iki dönüm büyüklüğündeki Nilüfer Gölü ve çevresinde devam eden düzenleme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

24 Ağustos 2021 tarihinde eklendi

Biga ilçesine bağlı Kalafat Köyü’nde iki dönüm büyüklüğündeki Nilüfer Gölü, eşsiz güzelliğiyle bölge turizmine katkı sunarken, Lotus Çiçeği olarak da adlandırılan Nilüfer Çiçekleri büyük ilgi çekiyor.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga’nın turizm potansiyelinin çok büyük olduğunu belirterek, özellikle Kalafat Köyü’nde iki dönüm büyüklüğündeki Nilüfer Gölü’nün bulunduğu bölgede düzenleme çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Bülent Turan sözlerine şöyle devam etti: "Göldeki nilüfer çiçekleri, Güney Marmara bölgesinde sadece Biga'da bulunan doğal ve endemik bir tür. Geceleri kapanıp suyun altına inen Nilüfer Çiçekleri güneşin doğuşuyla yeniden yüzeye çıkıyor. Bu güzelliği yaşatmak, devamlılığını sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi ve Biga Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yapılan Nilüfer Gölü ve Mesire Alanı projesinde, kamelyalar, çocuk oyun alanları ve yürüyüş terası çalışmaları devam ediyor. Koruma altına alınan bölgede yapılan çevre düzenlemesinde ise son aşamaya gelindi. Çalışmalar yüzde 90 seviyesinde. Proje kapsamında yapılan imalatlar trafo yapılması, yolların ulaşılabilir hale getirilmesi, ahşap yürüme yolları, seyir terasları, mescit, 3 adet kamelya, 1 adet kafeterya binası, 1 adet oyun alanı olacak. Bunun dışında ayrıca Ekoturizm yolu çalışmaları da başlıyor. Ekoturizm yolu belirlendi, tescili yapıldı. Abdiağa Köyü’ndeki Çağlayan Trekking parkuru ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar sebebiyle Biga Kaymakamlığımıza, Biga Belediye Başkanlığımıza, Orman Bölge Müdürlüğümüze, Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Proje tamamlandığında göle gelen ziyaretçiler meşeliğin altında dinlenebilecek, piknik yapabilecek. Çevresine yapılan ahşap yollar sayesinde göl 360 derece gezilebilecek. Ziyaretçiler nilüfer çiçeklerini izleme fırsatı bulabilecek.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.724 kez okundu