YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Ödül Avcısı Troya Müzesi’ne Bir Ödül Daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart 2019 tarihinde resmi açılışı gerçekleştirilen ve girdiği birçok uluslararası yarışmada ödül kazanan Çanakkale’deki Troya Müzesi, Avrupa Müze Akademisi iş birliğinde bu yıl sekizincisi düzenlenen kısa tanıtım videosu yarışmasında da ödül kazanmayı başardı.

17 Aralık 2021 tarihinde eklendi

UNESCO’nun 1998 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldığı, Troya Antik Kenti girişinde yer alan müze 3.000 metrekare sergi salonu, 11.200 metrekare kapalı alana sahip. İnşasına 2013 yılında başlanan müzenin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart 2019 tarihinde yapılmıştı. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 1998’de Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edilen 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip müze Troya Antik Kenti’nin girişinde yer alıyor.

“2020 Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü” nün ardından “2020/2021 Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü”nün sahibi olan Troya Müzesi, Avrupa’daki en prestijli ödülleri alan ilk Türk müzesi oldu. Müze, “8. Museums in Short” yarışmasında Türkiye’den ilk kez “Special Mention” ödülüne layık görüldü.

Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, katıldıkları birçok uluslararası yarışmadan derece ile döndüklerini belirterek, “Museums in Short" yarışmasında Troya Müzesi kısa videosu “Special Mention” ödülünü aldı. “Museums in Short” 2012 yılında ilk defa lansmanını yapmıştı. Avrupa Müze Akademisi iş birliğiyle bu yıl sekizinci kez düzenlendi. Türkiye’ye bu ödül ilk kez geldi. Bu yıl toplamda 15 ülkeden 32 müze hazırladıkları videolarla katıldı. Biz de Emre Dörter’in hazırladığı “Museums Troy” videosuyla yarışmaya katıldık. Yarışmada sadece bir kategoride halk oylaması da vardı. Sağ olsun müze dostlarımız da o halk oylamasına yoğun katılım gösterdiler. Halk oylamasında Troya Müzesi videosu birinci olamadı fakat daha kıymetli bir şey oldu, jüri ödüllerinde “Special Mention” ödülünü aldı. Bu “Museums in Short” yarışması içerisinde toplam 4 müze ödül aldı. Onların arasından bizimle beraber “Special Mention” ödülünü alan Belçika’dan bir müze vardı. Yunanistan’dan, Polonya’dan bir müze ve Troya Müzesi son derece övgü dolu sözlerle bu ödülü aldı” şeklinde konuştu.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ÖDÜL AVCISI TROYA MÜZESİ’NE BİR ÖDÜL DAHA)
9.444 kez okundu