YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Önleminizi Alın, Yoğun Yağmur Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çanakkale ve civarında fırtına ile birlikte şiddetli sağanak yağmur beklendiğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

09 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “9 Kasım 2016 Çarşamba akşam saatlerinde Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçeleri) ile Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

Öte yandan Çanakkale ve yöresinde etkili olacak sağanak yağmur sebebiyle sel baskını dışında yıldırım düşme ihtimaline karşı da vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

BEKLENEN YAĞMUR 18.52’DE BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından Çanakkale ve civarındaki yağış saat 18:52’de başladı. Şiddetli fırtına ile birlikte etkili olan sağanak yağmur kısa sürede cadde ve sokakların sular içinde kalmasına sebep olurken, vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Belediye ekiplerinin tıkanan rögarları açmak için çaba sarf ettiği Çanakkale’de aylar sonra yağmur yağması çiftçileri de sevindirdi. 

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.437 kez okundu