YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Osmanlı Torunu Müzesi” Çomaklı Köyünün Tarihine Işık Tutuyor

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Çomaklı Köyü’nde köy sakinlerinin ellerinde bulunan eski tarım aletleri ve eşyalarının sergilendiği müze büyük ilgi görüyor.

18 Kasım 2019 tarihinde eklendi

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Çomaklı köyü sakinlerinin ellerinde bulunan eski tarım aletleri ve eşyalarının Mehmet Bul’a vermesiyle oluşturulan müzeyi ziyaret etti.

Mehmet Bul’un “Osmanlı Torunu Müzesi” ismini verdiği müze ziyaretinde İl Müdürü Dokuz’a, ÇOMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Erat ve Emekli Eğitimci İlyas Ceylan eşlik etti.

Eski tarım aletleri ve eşyaların sergilendiği “Osmanlı Torunu Köy Müzesi” gelen misafirlerin ilgi odağı olurken, Çomaklı Muhtarı Mustafa Cesur, “Köyümüz sakinlerinden Mustafa Bul kardeşimiz kendi imkanlarıyla eski eşyaları toplayarak köyümüz içerisinde kendi yerinde bir müze oluşturdu. Bu sayede yeni kuşak tarihini tanıyacak. Eşyalar arasında eskiden evlerde kullanılan eşyalardan tutun tarım aletlerine kadar her şeyi görmek mümkün. Müzemiz doğal bir güzelliğe sahip olduğu gibi dışarıdan da müzemizi görmek için gelen misafirlerimiz oluyor. Böyle bir müzeyi köyümüze kazandıran kardeşimize teşekkür ediyorum. Bu müze sayesinde hem köyümüz hem tarihine ışık tutuyor, hem de dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, ÇOMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Erat ve Emekli Eğitimci İlyas Ceylan, Mehmet Bul’un müzesini gezerek kendisinden bilgiler aldı. Müzede yaklaşık 500 adet ürün bulunduğunu ve her geçen gün materyal sayısının arttığını öğrenmelerinin ardından müzede sergilenen eşya ve materyalleri incelediler.

Ziyaret sonunda İl Müdürü Dokuz, “Bu tür çalışmalar insanlık kültür mirasının yaşatılması adına güzel çalışmalardır. Müzeler toplumların çok önemli hafızalarıdır. Bu anlamda Mehmet Bey’in bu hafızayı canlı tutarak, sürdürmesi ve geçmişi geleceğe aktarma adına sağladığı katkılardan dolayı tebrik ediyorum.” İfadelerini kullanmasının ardından Mehmet Bul’a teşekkürlerini dile getirdi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.534 kez okundu