YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Osnabrück’lü Gençler Çanakkale'de

Her yıl kardeş kentler Çanakkale ve Osnabrück (Almanya) arasında gençlerin karşılıklı olarak katıldığı değişim programı kapsamında Osnabrücklü gençler Çanakkale’ye geldi.

16 Temmuz 2018 tarihinde eklendi

10-17 Temmuz 2018 tarihleri arasında Çanakkale’deki programa katılan ve burada ailelerin yanında kalan Osnabrücklü gençler, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı da ziyaret etti. Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarette Osnabrück heyetini ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Gökhan, gençlik değişim programına katılan gençlerin duygu ve düşüncelerini dinledi. Başta Osnabrück Belediyesinde görevli pedagog Andrea Schiltmeyer olmak üzere programa katılan tüm gençler, Çanakkale’yi çok beğendiklerini ve buradaki misafirperverlikten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

İki kardeş kent arasındaki bağları kuvvetlendiren, gençler ve onların deneyimleri üzerinden kültürel değerleri pekiştiren öğrenci değişim programı kapsamında Çanakkale’ye gelen Osnabrücklü gençler ile konukları evlerinde ağırlayan Çanakkaleli gençlerin deneyimlerini dinleyen Başkan Gökhan, kardeşkent ilişkileri kurulurken, gençlerin ve iki kentin insanlarının birbirlerini ve kültürleri tanımalarının hedef alındığını belirterek, gençlik değişim programıyla da bu hedeflere ulaşıldığının altını çizdi.

Keyifli bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Osnabrück Belediyesinde görevli pedagog Andrea Schiltmeyer Başkan Gökhan’a hatıra amaçlı not defteri ve kalem takdim ederken, tüm ziyaret boyunca Belediye Meclis Salonunda gençleri yalnız bırakmayan Barış Kedi’ye de kedi maması hediye etti. Schiltmeyer, Başkan Gökhan’ın makamında bir kedi beslemesini çok anlamlı bulduklarını belirterek, ‘Barış’la birlikte barışı kutlamak için’ böyle bir hediyeyi uygun gördüklerini ifade etti. Barış Kedi’nin hediye gelen mamaları keyifle yemesi de renkli görüntüler oluşturdu. Ziyaret, hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.

Gençlik Değişimi Programı kapsamında Çanakkale’ye gelen gençler yaklaşık bir hafta boyunca Bozcaada, Assos, Troia Antik Kenti, Kazdağları başta olmak üzere kent içinde de Seramik Müzesi, Aynalı Çarşı, Saat Kulesi, Truva atı gibi tarihi ve kültürel mekanları gezerek kent hakkında bilgi sahibi oldu.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.480 kez okundu