YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Otelciler Çanakkale’de Buluştu

23 Mayıs 2014 tarihinde eklendi

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) tarafından Çanakkale’de düzenlenen “Sektör Bilgilendirme Toplantısı” Akol Hotel’de yapıldı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Mehmet Haluk Beceren, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, Çanakkale İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Özcan Alarslan ve Çanakkale il merkezi ile ilçelerdeki otel yetkililerinin katıldığı toplantıda ilk konuşmayı ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı yaptı. Bu tür toplantıların sektör açısından önemine değinen Pazarbaşı, otelcilerin yaşadığı sorunların çözümü için gerekli adımların en kısa sürede atılmasının şart olduğunu söyledi. Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Mehmet Haluk Beceren de yaptığı konuşmada 1984 yılında, Bursa Otelciler Derneği olarak kurulan daha sonra 1989 yılında gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı sonucunda Bursa, Çanakkale, Kütahya, Balıkesir, Bilecik, Eskişehir ve Yalova illerini hizmet bünyesine katarak Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-Derneği olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “GÜMTOB 162 üyesi ile toplam 8527 oda, 17.629 yatak kapasitesine sahip bölgesel bir dernektir. Birliğimizin amacı, Turizmle ilgili konular, sorunlar ve çözümler üzerinde bilimsel ve pratik çalışmalar yapmak, bu yönlü çalışmalara katkıda bulunmak, turizm ve turistik tesislerin turizm gereklerine uygun gelişimini sağlamak, bu doğrultuda üyeleri arasında ve Turizmle doğrudan veya dolaylı ilgisi bulunan kamu kurum ve kuruluşlarla irtibatı, koordinasyonu sağlamak, üyelerimizi sektör içinde ve dışında temsil etmektir. Birliğimiz "Aynı Çatı Altında Birlik ve Beraberlik İçinde Çalışma Kararlılığı ve ilkesi” ile tek bir yumruk olmak, gerek lobi faaliyetleri, gerekse yaptırım gücü açısından daha etkin olmaktadır. Bölgemizde mevcut bulunan işletmelerimizin birlikten güç doğar gerçeğini kabul ederek aramızda yer almaları bölge turizmimize katkı sağlayacak düşünce ve görüşleri GÜMTOB'un gücüne güç katmaktadır. Sektörümüzü geleceğe hazırlamak ve doğru yönlendirmek, daha etkin ve donanımlı bir örgütsel yapılanma için, sektörün sesini daha güçlü duyurabilmek, Ülke ve Bölge tanıtımına etkin şekilde katkıda bulunmak için, konaklama sektörünü tek bir ulusal çatı altında toplayan TÜROFED'in (Türkiye Otelciler Federasyonu) kuruluşunda rol oynayan Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-Derneği Türkiye Otelciler Federasyonu üyesi olup, federasyon içerisinde aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.
“2634 SAYILI TURİZMİ TEŞVİK KANUNU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da yaptığı konuşmada otelcilerin her yıl bir müjde duymak istediğini belirterek; “2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu bizim için çok önemli. Bu kanun bizim için adeta anayasa gibi. Günümüz şartlarına göre en kısa sürede bu yasanın yenilenmesi gerekiyor. Bunun yapılması halinde sektör olarak iyi bir yere geleceğimize inanıyorum. Ayrıca bunun dışında otellere farklı kamu kurum ve kuruluşlarından müdahaleler çok oluyor. Örneğin işyeri açma belgesi alma konusunda belediyelerle yaşanan sıkıntılar; İçişleri Bakanlığı’nın otellerden istediği belgeler otelciler olarak bizleri zor durumda bırakıyor. Bunların da çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Koordinatörü Necip Boz “Turizm Sektöründe İşveren ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi”; Kültür ve Turizm Bakanlığı Başkontrolörü Orhan Gazi Karaca “Turizm İşletmesi/Yatırım Belgeli Tesislerde Yeşil Yıldız”; İş Teftiş Bursa Grup Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Uslu “İş Kanunu- Konaklama Sektöründe Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi ve İş Kanunu Çerçevesinde Dikkat Edilecek Hususlar”; Sağlık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Fehim Göze “Tesislerde Çalışan Personelin Hijyen Eğitimi Alma Zorunluluğu Yönetmeliği”; Bilim Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çapraz “Yeni Bir Finansman Modeli Sat ve Geri Kiralama”; Torku Konya Şeker Satış Direktörü Fuat Tenekeci de “Torku Konya Şeker Ürünleri” hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi. (HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE

1.592 kez okundu