YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Pulluğa Takılan Savaş Malzemelerini Müzeye Bağışladı

Çanakkale’de çetin savaşların yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda çiftçilik yapan Sedat Güray, 40 yıl boyunca sürdüğü tarlasında pulluğa takıldıktan sonra biriktirdiği 106 yıl öncesine ait savaş malzemelerini gelecek neslin görmesi için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na bağışladı.

01 Nisan 2021 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından başlatılan “ Sahip Çıkalım” kampanyasına katkıda bulunmak isteyen Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir Köyünde çiftçilik yapan Sedat Güray, 40 yıl boyunca sürdüğü tarlasından çıkan 106 yıl öncesine ait savaş malzemelerini biriktirdiğini belirterek, “Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyorum. 40 yıldır tarlamı sürerken atalarımızdan kalan bu malzemeleri biriktirdim. Bun malzemelerin gelecek neslin de görmesi için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından değerlendirilip sergilenmesi için bu malzemeleri başkanlığa bağışladım” dedi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de 40 yıl boyunca biriktirdiği Çanakkale Savaşlarına ait malzemeleri bağışlayan Sedat Güray’a teşekkür ederek kendisine bir belge verdi. Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Sedat Güray’ın yaptığı bağışın önemine değinerek, “Yaklaşık 2 yıl önce “Sahip Çıkalım” adı altında bir kampanya başlatmıştık. Bunun ardından da yöre halkı Çanakkale Savaşları’na ait malzemeleri Alan Başkanlığımıza bağışlamaya başlamışlardı. Sedat Güray da bu örnek vatandaşlarımızdan birisi oldu. Kendisine bu örnek davranışı sebebiyle teşekkür ediyorum. Daha önce bu savaş malzemeleri bir kişinindi ve sadece kendisi görüyordu. Şimdi milyonlarca kişinin oldu ve malzemeleri milyonlarca Türk evladı görmüş olacak. Elinde savaş malzemesi bulunan herkesin aynı duyarlılığı göstermesini istiyoruz. Çünkü Çanakkale hepimizin ortak değeri. Hepimize ait olan savaş malzemelerini, Çanakkale’yi ziyarete gelen herkesin görmesinde fayda var” dedi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

10.728 kez okundu