YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Radyo TV Verici Kulesinin Yüzde 65’i Tamamlandı

Çanakkale’de Radar Tepesi mevkiinde yapımı devam eden “Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi” inşaatının yüzde 65’lik kısmının tamamlandığı açıklandı.

19 Kasım 2019 tarihinde eklendi

Mart 2017 tarihinde yapımına başlanan ve yüzde 65 oranında fiziki gerçekleşmesi sağlanan Çanakkale Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi ile ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Özgür Şahin ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

34.200.000 TL bedeli Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından karşılanan ve İl Özel İdaresi tarafından Kalabaklı Köyü Radar Tepesi mevkiinde yaptırılan Çanakkale Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi Projesinin inşaatında fiziki gerçekleşmenin yüzde 65 oranına ulaştığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, “İlimiz merkezinde yapımı devam eden kulemiz hem yayın frekanslarını sağlayacak, hem de eşsiz ve sıra dışı tasarımı ile şehrin simge ve anıtsal görüntüsünü oluşturacak. Hali hazırda şehrimizin en gözde ve ilgi çeken projesi olarak devam ediyor. Betonarme imalatlarında sona geldiğimiz çalışmalarda, kule taşıyıcı ayaklarında çelik korten imalatı tamamlanmak üzere. Fiziki gerçekleşmemiz ise yüzde 65 seviyesinde” dedi.

Çanakkale Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi projesi kapsamında yer alan sosyal tesislerde ziyaretçi birimleri, çok amaçlı salon, sergi salonu, restaurant, oditoryum, hediyelik eşya alanı,  GSM Operatörleri, Telekoma ait birimler ve açık rekreasyon alanları da bulunuyor. 2020 yılı ortalarında tamamlanması planlanan ve 100 metre yüksekliğinde tasarlanan Çanakkale Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi Eşsiz ve sıra dışı tasarımıyla Çanakkale’nin simgelerinden biri olacak.

Çanakkale’nin en gözde yatırım projelerinden biri olan Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi tamamlandıktan sonra 7 tane yerel, 49 tane ulusal düzeydeki HD ses ve görüntü kalitesinde kablosuz TV yayınlarına ulaşılmasını sağlayacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.946 kez okundu