YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Ramazan Bayramı’nda Bozcaada’ya Yerli Turist Akını

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada ilçesi Ramazan Bayramı’nda tatilcilerin akınına uğradı.

02 Mayıs 2022 tarihinde eklendi

Korona Virüs salgınının hız kesmesi ile birlikte Ramazan Bayramı’nı fırsat bilen vatandaşlar haftalar öncesinden yer ayırttıkları konaklama tesislerinde tatillerini geçirmek için Çanakkale’nin Bozcaada ilçesine akın ettiler. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri yoğunluk sebebiyle feribot seferlerine aralıksız olarak devam ederken, olumsuz bir durumun yaşanmaması için Geyikli ve Bozcaada iskelelerinde önlem aldılar.

Otellerde doluluk oranının yüzde yüzlere ulaştığı Bozcaada’da sahil kesimlerinde yoğunluk yaşanırken; adaya gelen bazı tatilcilerin sıcak hava ile birlikte denize girdikleri gözlendi. Bu arada tatilin tadını çıkaran tatilciler geceleri de ilçe merkezindeki lokantalarda güzel bir gece geçirmenin keyfini çıkardılar.

Bu arada Çarşamba gününden itibaren geri dönüşlerin başlayacak olması sebebiyle bölgede araç yoğunluğunun yaşanması bekleniyor. Bu sebeple Çanakkale Boğazı ile adalar hattında sefer yapan GESTAŞ A.Ş yetkilileri de önlemlerini arttırdı. Ek ve aralıksız seferler yaparak tatilcileri mağdur etmek istemeyen GESTAŞ yetkilileri hafta boyunca seferlerin bu şekilde yapılacağını belirttiler.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.968 kez okundu