YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Referanslı Heykellerini Korfmann Kütüphanesi’nde Sergileyecek

Disiplinlerarası kavramsal sanatçı Genco Gülan’ın antikite referanslı heykellerinin sergileneceği “Limbo’da Esir” sergisi 23 Eylül’de Çanakkale Korfmann Kütüphanesi’nde açılıyor.

16 Eylül 2017 tarihinde eklendi

“Plastik de bir gün antik olacak” teziyle yola çıkan Genco Gülan, günümüz insanıyla artık işlevini yitirmiş eski tanrıları ve kahramanları ortak bir bedene hapsederek aslında bir yandan 2018 Troia yılı için öncül bir sergi konsepti ortaya koyuyor. Gülan, insan duygularını, onu tetikleyen unsurları özenle gözlemliyor ve eserleri aracılığıyla günümüz ruhsal yapısını ustalıkla betimleyerek izleyicileri zamanlar ötesi bir yolculuğa davet ediyor. Buket Ateş ve Semih Özmeriç küratörlüğündeki sergi 23 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında Çanakkale Korfmann Arkeoloji Kütüphanesi, Yalı Hanı ve MAHAL Sanat’ta ziyaret edilebilecek.

Genco Gülan Kimdir?

Genco Gülan, resim, heykel, çizim, yeni medya ve performans gibi kavramsal çağdaş sanat yapıtlarının tümünü ‘fikir sanatı’ olarak tarif eden bir sanatçı ve teorisyendir. 1969 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ödülünü 1993’te BP’den alan Gülan, 2000 yılında New School bursu, 2005 EMAF ödülünü alan ekipte yer aldı, 2011 Sovereign Avrupa Sanat ödülüne finalist seçildi ve 2015 Ege Art ödüllerine layık görüldü. Yapıtları Centre Pompidou, ZKM, Pera, MAM Rio de Janeiro ve La Triennale Milano gibi önemli müzelerde sergilendi. Gülan, Steirishes Herbst, Ars Electronica, Mediaterra, prog-me, Accente, Balkan Art, Gezici Tahran ve Bonn Bienali gibi festivallere katılmıştır. Performansları ve katıldığı projeler İKSV Tiyatro, Xchange PAP Tel Aviv, Wunderbar New Castle, Fringe New York, Moving Silence Atina ve Accente Duisbug gibi önemli festivallerde sergilenmiştir. Sanatçı Yale, SVA, Bilgi, New York Institute of Technology, Incheon ve Köln Üniversitelerinde konferanslar vermiştir. Yapıtları Rhizome.org at the New Museum, İstanbul Modern, Museum Oswald, Davis Museum, Elgiz, Baksı, Selanik Devlet Çağdaş Sanat Müzesi ve  Imago Mundi Luciano Benetton  daimi koleksiyonlarına girmiştir. Eserleri City University, U.C. Santa Barbara ve Teksas Rice Üniversitelerinde derslerde okutulmuştur. Web Bienali’nin kurucusu olan Genco Gülan, Balkan Bienali’nin danışma kurulunda, ISEA Singapur Uluslararası program komitesinde yer almıştır. Sanatçı Mimar Sinan ve Boğaziçi Üniversite’lerinde ders vermiştir. Halen İstanbul ve İzmir’de yaşamakta ve çalışmaktadır.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.436 kez okundu