YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Romanya Turizm Fuarı’nda Türkiye'nin Yükselen Turizm Markası: “Çanakkale”

Romanya’nın Başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen “39. TTR Romanya Turizm Fuarı başladı. Fuarda Türkiye’nin yükselen turizm markası olan “Çanakkale” büyük ilgi gördü.

23 Şubat 2018 tarihinde eklendi

Romexpo firması ve Romanya Seyahat Acenteleri Birliği tarafından düzenlenen, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası, Turizm İşverenler Federasyonu, Kırsal, Ekolojik ve Kültür Turizm Birliği tarafından desteklenen “TTR Romanya Fuarı” her geçen yıl daha fazla ilgi görmeye davam ediyor. 2017 yılında 274 firma, 13400 m2, 23000 ziyaretçi ve 15 katılımcı ülke sayısına ulaşan fuarın 2018 yılında da büyümeye devam ettiğini belirten Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği  (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer; “Romanya ÇATOD olarak Çanakkale'mizi tanıtmak adına yaklaşık son 15 yıldır aktif katılım sağladığımız çok önemli uluslararası bir turizm fuarı. Son 7-8 yıldır bu pazar ile ilgili ısrarlı mücadelemiz meyvelerini veriyor. Son yıllarda turizmin en zorlandığı dönemlerde dahi Romanya pazarı can suyu pazarlardan biri oldu. Bugün gerek Bulgaristan'da, gerek Romanya'da tüm kamu ve ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri ile süregelen istikrarlı tanıtım çalışmaları, artık Çanakkale'yi bu ülkelerde herkes tarafından bilinen bir turistik nokta haline getirdi. Fuarın ilk günü çok sayıda Romen tur operatörü ile ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Bu noktadan sonra amacımız bölgemizin turistik ve kültürel zenginliklerini tanıtarak daha uzun konaklama yapılması için kalış sürelerinin arttığı bir destinasyon haline getirmek. Bölgemiz dünya üzerinde çok nadir güzelliklerin bir arada yaşandığı çok şanslı bir destinasyon. Fuarda bir tarafta 2018 Troia Yılı vesilesi ile Troia'dan bahsederken, diğer taraftan denizlerimizden, doğamızdan, adalarımızdan, antik değerlerimizden, yakın tarihimizden, alternatif turizm olanaklarından bir arada bahsediyoruz. Turizm uzun soluklu, stratejik kurgulanması gereken, süreç ve sonuçlarıyla 50'nin üzerinde sektöre enerji veren, ülkemizin ekonomisi, imajına ve dış ilişkilerine çok önemli değer kazandıran lokomotif bir sektör. Çanakkale’mizi tanıtmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımız koordinasyonunda tanıtım masamız ve bakanlığımız standında Troia Yılı temaları, Çanakkale Valiliğimiz destekleri ile hazırlanan 24 metrekarelik özel Çanakkale standımız ile de bölgemizi canla başla tanıtmaya devam ediyoruz. Stant alanlarını tahsisini sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Çanakkale Valiliğimize minnettarız”  dedi. 

TTR Romanya Fuarı’na ÇATOD adına ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Dağınık, ÇATOD üyeleri Ali Ay, Ertuğrul Temizel, Ünsal Başar, Erdinç Temizel, Yusuf Kayaalp, Serhat Koçaraslan, Burcu Dinç, Sibel Şenol, Erdinç Urel, Sarp Erdoğan, Cihan Aşcı, Burcu Zincir, Yurtdışı fuarlarını Çanakkale Valiliği adına destekleyen Çanakkale Truva Assos Turizm Altyapı Hizmet Birliği adına Nadir Kaptan, Gökçeada Eceabat Gelibolu Turizm Altyapı Hizmet Birliği adına Timur Koşal ve Gökçeada turizmcilerinden Ertuğrul Eser iştirak etti.

39. TTR Romanya Turizm Fuarı 25 Şubat tarihinde sona erecek.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.705 kez okundu