YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Romanyalı Türkler Çanakkale’de

Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği ile Romanya Mecidiye Mehmet Niyazi Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte Romanya’dan gelen 40 kişilik grup Çanakkale’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

30 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından oluşturulan ve Başbakanlık Akraba Toplulukları tarafından desteklenen “Çanakkale Ruhu ile Tarihi Alanların Kurulması ve Sahiplenme” projesi kapsamında Çanakkale'ye getirilmesi planlanan 160 kişiden ilk grup olan 40 kişi Çanakkale’ye geldi. Romanya Mecidiye Belediye Başkanı Valentin Vrabie, öğrenciler, iş adamları ve Romanya Tatar Türkleri’nin yer aldığı 40 kişilik grup Valilik ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettikten sonra Çanakkale’nin tarihi ve turistik yelerini gezdi.

Romanya’dan Çanakkale ziyaretine katılan Romanya Mecidiye Belediye Başkanı Valentin Vrabie, Mecidiye şehrinin belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Şehrimiz Sultan Abdulmecit’in ismini taşıyor. Mehmet Niyazi Derneği’nin davetlisi olarak geldiğimiz Çanakkale’de şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezeceğimiz için mutluyuz” dedi.

Öte yandan Romanya’dan ikinci grubun 8 Ekim’de, üçüncü grubun 15 Ekim’de, son grubunda 22 Ekim’de Çanakkale'ye geleceği öğrenildi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.576 kez okundu