YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Rus Basın Heyeti Çanakkale’nin Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdi

Rusya’dan gelen basın heyeti Gelibolu Rus Anıtı, Parion Antik Kenti, Çanakkale Kordon ve Troya Müzesini ziyaret etti.

21 Aralık 2019 tarihinde eklendi

Rusya’nın önemli basın organlarından oluşan, Marmara bölgesindeki kültür tur destinasyonlarını gezen heyet programının 2. Gününde Çanakkale Merkez, Parion Antik Şehri, Gelibolu Rus Anıtı ve Troya Müzesini gezdi.

Program sırasında yapılan toplantıda Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK Başkanı Ahmet Çelik ve ÇARO Başkanı Cihan Müsterioğlu gruba Çanakkale turizm potansiyeli ile ilgili bilgiler verdi.

Troya Yılı, Troya Müzesi Emya süreci, Troas Bölgesi, Assos, Adalar, Kazdağları, Gastronomi ve Kültür Yürüyüş Rotaları, Tarihi Gelibolu Yarımadası hakkında bilgiler veren ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Kültür Turizminde RUS pazarının Çanakkale ilinde yer alan cazibe noktalarına ilgi göstermesini çok önemsiyoruz. Dünyanın 7 kıtasından ziyaretçi alan Troya ve civarı yeni dönemde Rusya’dan gelecek çok daha fazla turist ile potansiyeline önemli bir değer katacağını düşünüyoruz. Mevcut durumda az sayıda Rus turist ağırlandığını, başta Troya ve Troas bölgesi olmak üzere Çanakkale’mizin sunduğu imkanlar ile bu sayının çok yükselmesini bekliyor, bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.011 kez okundu